Bu 2 besini düzenli tüketin cildinizdeki değişimi fark edin! İşte parlak bir cilt için o 2 besin

Bu 2 besini düzenli tüketin cildinizdeki değişimi fark edin! İşte parlak bir cilt için o 2 besin

Cilt sağlığına önem veren özellikle kadınlar sağlıklı, dinç ve parlak bir cilde sahip olabilmek için güzellik salonlarına veya kozmetik ürünlerine tonlarca para dökmekte. Aslında sağlıklı bir cilde sahip olmak bu kadar pahalı değil. İşte elmas gibi parlak bir cilde sahip olabilmeniz için düzenli tüketmeniz gereken o 2 besin...

Meyveler, cilt hücrelerinizi sağlıklı tutabilecek bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Ayrıca, eklenen ışıltı için her gün yüzünüzde meyve maskeleri kullanabilirsiniz. Hangi meyvelerin size parlak bir cilt kazandırabileceğini, bunları diyetinize nasıl ekleyeceğinizi ve cilt sağlığınızı iyileştirmek için nasıl kullanacağınızı öğrenmek için bu haberimize kulak verin.

echpc-1629982305-1798.webp

1. KARPUZ

Kırmızı, etli, sulu, tatlı ve ferahlatıcı karpuza doyamıyoruz. Yağlı ve akneye meyilli ciltler için harikadır. Karpuzda diyet lifi (%0.4), su (%92), karbonhidrat (%7.55), şeker (%0.4), C, A, B1 ve B6 vitaminleri, karotenoidler, flavonoidler ve likopen bulunur. Sıfır yağ içerir ve kolesterol içermez. Likopen, serbest oksijen radikallerini temizlemeye yardımcı olur ve cilt hasarını önler. Su, toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve bağırsak hareketini iyileştirir.

Nasıl Kullanılır ?

a. Diyetinizde

  • Kahvaltıda veya öğleden sonra atıştırmalık olarak orta boy bir kase karpuz alın.
  • Sabah veya akşam taze yapılmış karpuz suyu için.
  • Karpuz ile meyve salatası yapın.
  • Ekstra zing için smoothie'nize karpuz ekleyin.

b. Cildinizde

  • Bir karpuzu ezin ve cildinize uygulayın. 10 dakika sonra durulayın.
  • Yağlı ciltler için 3 yemek kaşığı karpuz suyu, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı Fuller's toprağı ve 1 çay kaşığı gül suyunu karıştırın. Maske kuruduktan sonra soğuk suyla durulayın.
  • Kuru ciltler için 3 yemek kaşığı karpuz suyu, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı aloe vera karıştırın. 10 dakika sonra durulayın.

salatalik-nedir-cesitleri-ozellikleri-faydalari-nelerdir-1024x597.jpg

2. SALATALIK

Salatalıkların su içeriği de çok yüksektir. Vücut üzerinde serinletici bir etkiye sahiptirler ve antioksidan özelliklere sahiptirler. Soyulmamış salatalık ayrıca K ve C vitaminleri ve diyet lifi açısından da zengindir.

Nasıl kullanılır?

a. Diyetinizde

  • Salatalarınıza, dürümlerinize, sandviçlerinize, smoothie'lerinize vb. salatalık ekleyin.
  • Bir bardak canlandırıcı salatalık suyu hazırlayın ve tat ve lezzet için bir miktar limon suyu, kavrulmuş kimyon tozu ve pembe Himalaya tuzu ekleyin.
  • Akşamları atıştırmalık olarak salatalık yiyin.

b. Cildinizde

  • Bir salatalığı rendeleyin ve akneye meyilli ciltlerde iltihabı azaltmak için 1 yemek kaşığı gram unu ve 1 çay kaşığı gül suyu ile karıştırın.
  • Kuru cildi nemlendirmek için rendelenmiş salatalık, 1 yemek kaşığı süt ve 1 çay kaşığı hindistancevizi yağını karıştırın.
  • Ellerinizi ve ayaklarınızı ovmak için rendelenmiş salatalık, 1 yemek kaşığı limon suyu ve şekeri karıştırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN