Bu 5 besini yiyen yaşlanmıyor! İşte sizi 10 yaş gençleştirecek 5 mucizevi besin

Bu 5 besini yiyen yaşlanmıyor! İşte sizi 10 yaş gençleştirecek 5 mucizevi besin

Güzel bir cilt istiyorsanız, ne yediğiniz önemlidir. İşte cildinizi sağlıklı tutmanıza, iltihapla savaşmanıza ve yaşlanmayı uzak tutmanıza yardımcı olacak 5 sağlıklı güzellik yiyeceği...

Güzel bir cilt söz konusu olduğunda, genellikle yüz ve göz kremleri veya güneş kremi gibi cildimize uygulayabileceğimiz şeylere ağırlık veririz. Görünüşe göre, günlük diyetinizin bir parçası olarak vücudunuza koyduğunuz şeyler, aynı zamanda genç görünmenize yardımcı olabileceği gibi, psoriatik artrit ve diyabet gibi fiziksel rahatsızlıklarda rol oynayan iltihapla savaşmaya da yardımcı olabilir. İşte yaşlanmayı önleyecek ve sizi gençleştirecek o besinler...

20200914-100510-850x548.jpg

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, hastalıkları azaltan Akdeniz diyetinde hayati öneme sahiptir ve yaşlanma sürecini kontrol eden yaklaşık 100 geni olumlu yönde etkiler. Araştırmalar zeytinyağının Alzheimer, osteoporoz ve cilt yaşlanmasına karşı koruduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, zeytinyağı açısından zengin Akdeniz diyetinin tüm nedenlere bağlı ölüm riskini azaltmanın en iyi yollarından biri olduğunu doğrulamaya devam ediyor. Akdeniz diyetine bağlı kalanların yaşam beklentisi daha uzundur ve kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve inme riski daha düşüktür.

endorfin-hormonunu-artiran-bitter-cikolatanin-faydalari-nelerdir-bitter-cikolata-tuketimi-1610114799-359.webp

BİTTER ÇİKOLATA

Çikolata severler için harika haber. Bitter çikolata bazı ciddi yaşlanma karşıtı faydalar sunar. Bitter çikolatanın ana maddesi olan kakao çekirdekleri, UV maruziyetinden kaynaklanan iltihaplanmayı azaltabilen, dolaşımı artırabilen ve cildinizin nemi daha iyi tutmasına yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Bu, parlak, sağlıklı bir cilt için kazanan bir formüldür. Bitter çikolata, iltihapla savaşan başka bir besin olan magnezyum açısından da zengindir. Magnezyum stresi azaltır ve cilt yaşlanmasında rol oynayan uyku süresini ve kalitesini artırır. En sevdiğiniz bitter çikolatanın ilave şeker içeriğini kontrol ettiğinizden emin olun; çok fazla şeker cildinize zarar verebilir. Yapılan araştırma, şekerin kollajen lifleri üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu ve cildin daha sert ve daha az elastik görünmesine neden olabileceğini gösteriyor.

nar.jpg

NAR

Nar; araştırmanın doğal olarak kırışıklıkların oluşmasını önlemeye yardımcı olabileceğini gösteren bir bileşik olan ellagik asitle doludur. Yayınlanan bir araştırma, ellagik asidin cildi sıkılaştıran kollajenin parçalanmasını önlediğini ve ayrıca UV kaynaklı bazı iltihaplanmaları önlediğini buldu. Böylece, ellagik asit, bu iltihabın bir sonucu olarak ortaya çıkan cilt yaşlanma reaksiyonları zincirini yavaşlatabilir.

2-hafta-boyunca-yumurta-beyazi-yiyen-kadin-1.webp

YUMURTA BEYAZI

Protein açısından zengin bir süper besin olan yumurta, sadece vücut gücümüz için değil, cildimiz için de çeşitli faydalar sunar. Yumurtalar, diğer besinlerin yanı sıra temel vitamin ve minerallerin yanı sıra selenyum, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor ile doludur. Aslında, yumurta sarısının yumurta sarısı kısmı, aynı zamanda hidrasyonun desteklenmesine yardımcı olan ve cildin pürüzsüz hissetmesini sağlayan lesitin içerir. Özellikle yumurta akı, cildinizin sağlığını iyileştirecek, zararlı cilt problemlerini tedavi edecek ve yüzünüzün görünümünü arındıracak özelliklere sahiptir. Yumurtalardaki lutein cildi nemlendirebilir ve cildinizin elastikiyetini artırabilir ve protein yüz dokularını onarmaya yardımcı olur.

tarim-domates-kc5v-cover-jpg.webp

DOMATES

Domates; kalp hastalığı, kanser, diyabet vb. riskini azaltabilen antioksidanlarına atfedilir. Domatesler pek çok vitamin, mineral ve antioksidanla doludur. Taze domates suyunun düzenli olarak tüketilmesi sindirimi hızlandırabilir, vücudu detoksifiye edebilir, serbest radikallerle savaşabilir ve karşılığında cildi ve saçı sağlıklı tutabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN