Bu 6 İşaret, Farkında Olmadan Koronavirüs Kapmış Olabileceğinizi Gösterebilir

Bu 6 İşaret, Farkında Olmadan Koronavirüs Kapmış Olabileceğinizi Gösterebilir

Hayatımızı altüst eden korona kabusu vaka sayılarında azalma olsa da halen devam etmekte. Haberimizde paylaştığımız 6 vücut sinyali, sizin de farkında olmadan korona virüs kapmış olabileceğinizi gösteriyor. İşte o belirtiler...

Bu günlerde, kendinizi iyi hissetmediğinizde tam olarak neyden muzdarip olduğunuzu belirlemek zor. Zararsız bir soğuk algınlığı mı, grip mi yoksa koronavirüs mü? Bazı insanlar COVID-19'a yakalandıklarında çok hastalanırken, diğerleri virüse sahip olduklarının (olduğunun) farkına bile varmazlar. Bilmeden virüsü kapmış olup olmadığınızı mı merak ediyorsunuz? Bu altı işaret, kaptığınızı gösterebilir.

basliksiz-6.jpg

1. SOĞUK ALGINLIĞI

Yılın bu zamanlarında birçok insan soğuk algınlığı geçirir. Ancak, geçen günkü soğuk algınlığınız o kadar da masum olmayabilir. Koronavirüsün bir belirtisi olabilir. Yalnızca soğuk algınlığı geçirdiyseniz ve başka olağandışı semptomlarınız yoksa uzmanlar, yalnızca soğuk algınlığı geçirme ihtimalinizin yüksek olduğunu söylüyor. Soğuk algınlığınıza aşağıdaki belirtilerden biri (veya daha fazlası) eşlik etti mi? O zaman koronavirüs geçirmiş olabilirsiniz:

  • Ateş ve titreme
  • Öksürük
  • Nefes almada zorluk/nefes darlığı
  • Tükenmişlik
  • Kas ağrısı
  • Baş ağrısı
  • Koku ve tat kaybı
  • Boğaz ağrısı
  • Burun akıntısı
  • Mide bulantısı ve kusma
  • İshal

basliksiz-4.jpg

2. KOKU VE TAT KAYBI

Koku ve tat kaybı, koronavirüsün ana göstergelerinden biridir. Semptom her hastada görülmez ve soğuk algınlığı ile de ortaya çıkabilir. Uzun süredir koku ve tat kaybı yaşıyorsanız, COVID-19 kapmış olabilirsiniz.

basliksiz-7.jpg

3. SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesi ve koronavirüs arasındaki ilişki hakkında çok az araştırma yapılmıştır. Bununla birlikte, Amerika'da hastanın iyileşme sırasında aniden saç dökülmesi yaşadığı birçok vaka vardır. Bir doktora göre saç dökülmesinin neredeyse hiçbir zaman COVID-19'un tek belirtisi olmadığını anlamak önemlidir. Başka belirtiniz olmadı mı? O zaman saç dökülmesi stresin bir sonucu olabilir.

2our8ywf.jpg

4. NEFES DARLIĞI

Nefes darlığı, virüsün daha iyi bilinen semptomlarından biridir. Koronaya yakalanan birçok insan aylardır nefes darlığı çekiyor. Bu semptomdan tam olarak ne kadar süreyle muzdarip olabileceğiniz henüz belirlenmemiştir ve muhtemelen akciğerlerde uzun süreli iltihaplanma ile ilgilidir. Bununla birlikte, açık olan, hastaların muzdarip olduğu en kalıcı semptomlardan biri olmasıdır.

basliksiz-8.jpg

5. KALICI ÖKSÜRÜK

Kalıcı bir öksürük de COVID-19'un yaygın bir belirtisidir. Genellikle kuru bir öksürük ile ilgilidir, bu da neredeyse hiç mukus olmadığı anlamına gelir. ABD'de yapılan bir araştırma, virüse yakalanmış kişilerin yüzde 43'ünün tanıdan sonra yaklaşık 14 ila 21 gün boyunca kuru öksürük yaşamaya devam ettiğini buldu.

5d78d64245d2a023a0d3bb09.webp

6. YORGUNLUK

Amerikan Tabipler Birliği Dergisi tarafından yapılan bir araştırma, COVID-19 hastalarının yüzde 53'ünün bazen teşhisten sonraki 60 güne kadar aşırı yorgunluktan muzdarip olduğunu buldu. Bir süredir çok yorgun olduğunuzu fark ettiyseniz ve başka belirtiler de yaşadıysanız, virüsü zaten kapmış olabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN