Bu basit tarifle bu kış grip olmayacaksınız! Prof. Dr. Canan Karatay bombayı patlattı! Bu basit yöntem hayatınızı kurtaracak

Bu basit tarifle bu kış grip olmayacaksınız! Prof. Dr. Canan Karatay bombayı patlattı! Bu basit yöntem hayatınızı kurtaracak

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklarda kendini göstermeye başladı. Sık görülen grip vakalarına karşı size ülkemizin değerli doktorlarından Canan Karatay ise bu konuda önemli açıklamalarda bulundu...

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte halsizlik ve baş ağrısı ile kendini belli eden grip büyük küçük herkesi derinden etkiliyor. Mevsimsel değişikliğe bağlı olarak kendini gösteren bu gripten kurtulmanın yolu ise her söylediği ile gündeme oturan Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı.

Yaptığı her açıklama ile ezberleri bozan Prof. Dr. Canan Karatay bombayı patlattı. Karatay' a göre kimyasallara ve pahalı ilaçlara para dökmeden grip ve soğuk algınlığından kurtulmak mümkün. Dr. Canan Karatay kendi sağlığı ve grip olmamak için lahana, turp, kereviz, karnabahar, pırasa gibi probiyotik kış sebzelerini yiyin diyor. Peki bu besinlerin faydaları neler?

lahana-faydalari-2-aralik-2020.webp

LAHANANIN FAYDALARI

Lahana en çekici sebze olmayabilir, ancak kendinizi güçlü ve sağlıklı hissetmenizi sağlayacak besin değeriyle doludur. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmekten sindiriminizi iyileştirmeye kadar lahana sağlık yararları sofranızda bir yeri hak ediyor. Lahana; yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilecek potasyum açısından zengin bir besindir. Lahananın sağlık yararlarından bazıları , doğal olarak oluşan antioksidanlar olan antosiyaninlerden kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda iltihaplanmayı da azaltabilir. Kolajen yapımına yardımcı olur ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Fitosteroller (bitki sterolleri) ve çözünmez lifle dolu lahana, sindirim sisteminizi sağlıklı tutmanıza ve bağırsak hareketlerinizi düzenli tutmanıza yardımcı olabilir. Kalbinizi korur. Kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olarak kalp hastalığı riskinizi azaltabilir.

kereviz.webp

KEREVİZİN FAYDALARI

Çoğu insan kerevizin kalorisinin düşük olduğunun farkındadır, ancak çok azı bu antioksidan dolu sebzenin hem kısa hem de uzun vadeli sağlığı ne kadar artırabileceğinin farkındadır. Kereviz harika bir lif kaynağıdır. Kereviz antioksidanlarla yüklüdür. Kereviz, fitalidler olarak bilinen bir fitokimyasal açısından zengindir. Bu bileşiğin, sağlıklı kan akışını desteklemek için arter duvarı dokularını gevşettiği düşünülmektedir. Kereviz tohumu özünün hem bilişi hem de hafızayı iyileştirdiğini gösteriyor.

3398189-810x458.jpg

TURPUN FAYDALARI

Turpu herkes sevmese de, kalbi korumaktan sindirime yardımcı olmaya kadar birçok sağlık yararı vardır. Turp, karaciğerimizi ve midemizi temizlemeye yardımcı olur. Kükürt içeriği sayesinde hipotiroidizmi de kontrol altında tutarlar. Turp, kalplerimizin düzgün çalışmasını sağlayan ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltan antosiyaninler için iyi bir kaynaktır. Ayrıca C vitamini, folik asit ve flavonoidler de yüksektir.

karnabahar.webp

KARNABAHARIN FAYDALARI

Karnabahar, glukozinolatlar olarak bilinen bir grup maddeye sahiptir. Çiğnerken ve sindirirken, bu maddeler kanseri önlemeye yardımcı olabilecek bileşiklere ayrılır. Hücreleri hasardan korumaya yardımcı olurlar ve anti-inflamatuar, antiviral ve antibakteriyel etkilere sahiptirler.

pirasa2-26-11zon-269.webp

PIRASANIN FAYDALARI

Pırasa yemenin faydaları arasında kalp sağlığınızı korumak, bağışıklık sisteminizin gücünü artırmak, sinir sistemi sağlığı için hayati önem taşımakta, görüşünüzü iyileştirmek, katarakt riskini azaltmak, kan basıncını düşürmeye yardımcı olmak, sindirimi iyileştirmek, kanser riskini azaltmak sayılabilir. Pırasa; kilo vermeye yardımcı olur, tip 2 diyabet tedavisine yardımcı olur, kemiklerinizi güçlendirir, güneş yanıklarına karşı koruma sağlar ve parlak saçlar için pırasa yiyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN