Bu basit yöntemlerle bu kış asla grip olmayacaksınız! Bu basit ve denenmiş yöntemler hayatınızı kurtaracak

Bu basit yöntemlerle bu kış asla grip olmayacaksınız! Bu basit ve denenmiş yöntemler hayatınızı kurtaracak

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Peki hastalıklardan kendimizi nasıl koruyabiliriz? Sık tekrarlanan soğuk algınlığının nedenleri nelerdir?

Kış aylarında tekrarlanan soğuk algınlığı enfeksiyonlarına eğilimli biri misiniz? Soğuk aylarda sık sık hastalanıyor veya havanın altında hissediyor musunuz? 'Evet' dediyseniz, kış hastalıklarına karşı bu kadar hassas olmanızın ardındaki nedenleri bilmek en iyisidir. Nedenler kişiden kişiye değişebilir, ancak dünya çapında COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle akılda tutulması gereken birkaç nokta var.

SIK SOĞUK ALGINLIĞININ YAYGIN NEDENLERİ

Çin'de ve dünyanın diğer bölgelerinde COVID-19 enfeksiyonlarında son zamanlarda yaşanan artışla birlikte, SARs-CoV-2 virüsünü hafife almayı bırakıp daha tetikte olmaya başlamamız önemlidir. Grip, soğuk algınlığı ve diğer solunum yolu hastalıkları dışında COVID-19 oldukça bulaşıcıdır ve bir kez bulaştığınızı ve bir daha bulaşmayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. COVID-19 yeniden bulaşmaları düşündüğünüzden daha yaygın hale geldi. Semptomlar daha hafif bir hal alırken, virüsün bulaşma oranı aynı kalıyor. Ayrıca, aşı olduysanız, yine de virüse yakalanma olasılığınız yüksektir. COVID aşıları sizi virüse karşı bağışık yapmaz, ancak ağır hastalıkları önler.

grip-mi-covid-mi.jpg

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER KIŞ HASTALIKLARI

COVID-19 korkusunun ortasında, soğuk algınlığı, grip, RSV, krup, strep boğaz gibi kış enfeksiyonları, soğuk algınlığı benzeri semptomlara neden olabilecek diğer yaygın hastalıklardan bazılarıdır. Bunlar ateş, boğaz ağrısı, öksürük, vücut ağrısı, yorgunluk, burun akıntısı ve daha fazlasını içerir. Bu hastalıklara tekrar tekrar maruz kalıyorsanız, düzenli olarak grip benzeri semptomlar geliştiriyorsanız, işte olabilecek birkaç şey.

- BAĞIŞIKLIĞINIZ ZAYIFLADI
Bağışıklık sisteminiz sizi enfeksiyonlara neden olan yabancı patojenlere karşı koruyan şeydir. Bağışıklığınızın tehlikeye girmesi durumunda, enfeksiyonlara daha yatkın hale gelmeniz muhtemeldir. Bu, yetersiz veya yetersiz beslenme, yetersiz uyku, artan stres ve daha fazlasını içeren çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bununla birlikte, bağışıklık sisteminizi güçlendiren yiyecekler yemeniz, yeterince uyumanız, egzersiz yapmanız ve stres seviyenizi azaltmanız önemlidir.
- GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMIYORSUNUZ
Kendinize bakmanın yanı sıra çevrenizi de kontrol etmelisiniz. Kalabalık alanlardan kaçının, maske takın, sosyal mesafeyi koruyun ve uygun el hijyenine uyun. Bunlar, COVID-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonları riskinizi azaltabilecek önlemlerdir.
- YETERLİ D VİTAMİNİ ALIYOR MUSUNUZ?
Kış zor bir mevsim olabilir. Sizi sıcak, nemli yazlardan biraz olsun rahatlatırken, aynı zamanda sizi sıcaklık ve güneş ışığının iyiliğinden de mahrum eder. Bu nedenle, kış aylarında D vitamini eksikliği riski altında olabilirsiniz. Yeterince güneş ışığı vitamini almamak bağışıklığınızı azaltabilir ve hastalıklara yakalanma şansınızı artırabilir.

- NASIL GİYİNDİĞİNİZ DE BİR ROL OYNAYABİLİR

Bundan nefret ediyor olsanız da, kış aylarında üst üste giyinmek son derece önemlidir. Her zaman sıcak kalmalısınız ve bunun için sıcak tutan giysiler giymelisiniz. Bunu yapmazsanız, bağışıklık sisteminizi riske atıyor olabilirsiniz çünkü soğuk havalar bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Gövdenizin sıcak olduğundan emin olun; bu, uzuvlarınıza kan akışını sürdürmeye yardımcı olabilir ve genellikle kolları, bacakları, elleri ve ayakları sıcak tutabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN