Bu gıdalar cildinizi yeniden doğmuş gibi yapacak! Cilde iyi gelen 3 besin

Bu gıdalar cildinizi yeniden doğmuş gibi yapacak! Cilde iyi gelen 3 besin

Sağlıklı, kusursuz bir cilt herkesin hayali. Peki sağlıklı bir cilde sahip olmanın beslenmeden geçtiğini biliyor muydunuz? Sağlıklı kusursuz bir cilde sahip olabilmek için neler tüketilmeli? İşte bu soruların cevabı haberimizde...

Beslenme sağlık için önemlidir. Sağlıksız bir diyet metabolizmanıza zarar verebilir, kilo almanıza ve hatta kalbiniz ve karaciğeriniz gibi organlara zarar verebilir. Ancak yedikleriniz başka bir organı da etkiler cildinizi. Bilim adamları diyet ve vücut hakkında daha fazla şey öğrendikçe, yediklerinizin cildinizin sağlığını ve yaşlanmasını önemli ölçüde etkileyebileceği giderek daha açık hale geliyor.

somon-baliklari-hakkinda-bilgi.jpg

1. Yağlı balık

Somon, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar sağlıklı ciltler için mükemmel besinlerdir. Cilt sağlığını korumak için önemli olan zengin omega-3 yağ asitleri kaynaklarıdır. Omega-3 yağ asitleri, cildin kalın, esnek ve nemli kalmasına yardımcı olmak için gereklidir. Aslında, bir omega-3 yağ asidi eksikliği kuru cilde neden olabilir. Balıklardaki omega-3 yağları, kızarıklığa ve akneye neden olabilen iltihabı azaltır. Hatta cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı daha az hassas hale getirebilirler.

Bazı araştırmalar, balık yağı takviyelerinin, sedef hastalığı ve lupus gibi cildinizi etkileyen inflamatuar ve otoimmün durumlarla savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Yağlı balıklar aynı zamanda cildiniz için en önemli antioksidanlardan biri olan E vitamini kaynağıdır. Cildinizi serbest radikallerin ve iltihaplanmanın neden olduğu hasara karşı korumaya yardımcı olmak için yeterli E vitamini almak çok önemlidir. Bu tür deniz ürünleri aynı zamanda cildinizin sağlamlığını ve bütünlüğünü korumak için gerekli olan yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır.

Son olarak, balık, aşağıdakileri düzenlemek için hayati önem taşıyan bir mineral olan çinko sağlar:

  • iltihap
  • genel cilt sağlığı
  • yeni cilt hücrelerinin üretimi

Çinko eksikliği cilt iltihabına, lezyonlara ve gecikmiş yara iyileşmesine neden olabilir.

avokado.webp

2. Avokado

Avokado, sağlıklı yağlarda yüksektir. Bu yağlar, cildinizin sağlığı da dahil olmak üzere vücudunuzdaki birçok işleve fayda sağlar. Cildin esnek ve nemli kalmasına yardımcı olmak için bu yağlardan yeterince almak önemlidir. Avokado cildinizi oksidatif hasardan korumaya yardımcı olan önemli bir antioksidan olan iyi bir E vitamini kaynağıdır. İlginçtir ki, E vitamini, C vitamini ile birleştirildiğinde daha etkili görünmektedir.

C vitamini de sağlıklı ciltler için gereklidir. Cildinizin güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlayan ana yapısal protein olan kolajen oluşturmak için cildinizin buna ihtiyacı vardır. C vitamini eksikliği bu günlerde nadirdir, ancak yaygın semptomlar arasında kolayca morarmaya meyilli kuru, pürüzlü ve pullu cilt bulunur. C vitamini aynı zamanda cildinizi güneşin ve çevrenin neden olduğu ve yaşlanma belirtilerine yol açabilecek oksidatif hasardan korumaya yardımcı olan bir antioksidandır.

l45cnh9m.jpg

3. Ceviz

Ceviz, onları sağlıklı bir cilt için mükemmel bir besin yapan birçok özelliğe sahiptir. Vücudunuzun kendi kendine yapamadığı yağlar olan esansiyel yağ asitlerinin iyi bir kaynağıdırlar. Aslında, hem omega-3 hem de omega-6 yağ asitleri bakımından diğer kuruyemişlerin çoğundan daha zengindirler. Omega-6 yağlarında çok yüksek bir diyet , cildinizin sedef hastalığı gibi iltihaplı durumları da dahil olmak üzere iltihaplanmayı teşvik edebilir. Öte yandan, omega-3 yağları cildiniz dahil olmak üzere vücudunuzdaki iltihabı azaltır.

Ceviz, cildinizin düzgün çalışması ve sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu diğer besinleri içerir. 28 gram ceviz çinko günlük ihtiyacının %8'ini içerir. Çinko, cildinizin bir bariyer olarak düzgün çalışması için gereklidir. Ayrıca yara iyileşmesi ve hem bakteri hem de iltihapla mücadele için gereklidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN