Bu İçecek Kolesterol ve Sindirim Sorunlarını Tarihe Gömüyor! Günde 1 Bardak Kolesterolü Ortadan Kaldırıyor!

Bu İçecek Kolesterol ve Sindirim Sorunlarını Tarihe Gömüyor! Günde 1 Bardak Kolesterolü Ortadan Kaldırıyor!

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Sabahın erken saatlerinden itibaren doğru beslenmeyi almak, günlük zorluklarla yüzleşmek için gerekli olan enerjinin tedarikini sağlamak için esastır.

Ancak, acele veya tembellikten, günün erken saatlerinden itibaren doğru beslenmenin ne kadar önemli olduğunu her zaman hatırlamıyoruz.

Yine de doğru miktarda lif, vitamin, mineral ve antioksidan almak vücudunuzun daha iyi çalışmasına ve daha aktif olmasına yardımcı olur. Diğer bir avantajı ise, daha düşük bir iştah algılayarak, sabahın ortasında kendimizi aç bulmaktan ve kendimizi tatlı ve tuzlu atıştırmalıklarla karşı karşıya kalmaktan kurtarır.

haberici1-001.jpg

KAHVALTININ FAYDALARI KESİNLİKLE SAYMAKLA BİTMİYOR

Bu kahvaltı içeceğinde kolesterol ve sindirim seviyelerini iyileştirecek birçok vitamin ve antioksidan var.
Az önce söylenenlere ek olarak, kahvaltı aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak, bağırsakların iyi çalışmasını ve kalori tüketimini sağlar. Kısacası, birçok kişinin düşündüğünün aksine sabahları yemek yemek kilo vermenize bile yardımcı olabilir. Son olarak, kahvaltı sürekli yorgunluk ve bitkinlik nöbetlerini algılamaktan kaçınır. Ancak bu sinyalleri hafife almamaya dikkat edin.

Fakat doğru miktarda besin aldığımızdan emin olmak için sabahları ne yemeliyiz?

ZENGİN LİF KAYNAĞI

Sizlerle paylaşacağımız bu içecek, birçok vitamin ve antioksidanın yanı sıra sindirim için faydalı olan iyi bir lif kaynağı içerir. Beslenmeye en özen gösterenler arasında yıllardır popüler olan yaygın bir "smoothie" içeceğinden bahsediyoruz. Fakat şimdi nasıl hazırlanacağını görelim.

haberici-002.jpg

BADEM SÜTÜ, YOĞURT, MUZ VE ZERDEÇAL İÇECEĞİ NASIL HAZIRLANIR?

Bunların hepsi sadece sindirime yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda lipid ve kolesterol profilini de kontrol altında tutan besinlerdir. Ayrıca bu içecek sayesinde kurkumin gibi bağırsak gazını düşürmeye yarayan antioksidanları almak da mümkündür. Bu smoothie'de bulunan vitamin ve mineraller kemikler ve dişler için demir ve kalsiyum iken, aynı zamanda kalp için potasyum ve K vitaminidir.

Mükemmel bir smoothie yapmak için tek yapmamız gereken bir muz, badem sütü, az yağlı yoğurt ve bir tutam zerdeçalı blendera koymak. Daha iyi bir doku ve daha fazla tazelik elde etmek için muzu karıştırmadan önce dondurabiliriz. Ayrıca, içeceği sindirim için yararlı tohumlarla zenginleştirebiliriz .

Sağlıklı ve hızlı bir kahvaltı için smoothiemize kepekli bisküviler veya şekersiz reçelli peksimet ile eşlik edebiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN