Bu Kahvaltı İçeceğinde Kolesterol Ve Sindirim Seviyelerini İyileştirecek Birçok Vitamin Ve Antioksidan Var

Bu Kahvaltı İçeceğinde Kolesterol Ve Sindirim Seviyelerini İyileştirecek Birçok Vitamin Ve Antioksidan Var

Günün en önemli öğünü olan kahvaltının önemini herkes çok iyi biliyor. Uzmanlarda her fırsatta kahvaltının önemini açıklıyorlar. Haberimizde paylaştığımız bu içecek hem kolesterolünüze iyi gelirken hem de sindiriminize iyi gelecek. İşte o smoothie tarifi...

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Sabahın erken saatlerinden itibaren doğru beslenmeyi almak, günlük zorluklarla yüzleşmek için gerekli olan enerjinin tedarikini sağlamak için esastır. Ancak, acele veya tembellikten, günün erken saatlerinden itibaren doğru beslenmenin ne kadar önemli olduğunu her zaman hatırlamıyoruz. Yine de doğru miktarda lif, vitamin, mineral ve antioksidan almak vücudunuzun daha iyi çalışmasına ve daha aktif olmasına yardımcı olur. Diğer bir avantaj ise, daha düşük bir iştah algılayarak, sabahın ortasında kendimizi aç bulmaktan ve ardından kendimizi tatlı ve tuzlu atıştırmalıklarla doldurmaktan kaçınmaktır. Ancak kahvaltının faydaları kesinlikle burada bitmiyor.

BU KAHVALTI İÇECEĞİNDE KOLESTEROL VE SİNDİRİM SEVİYELERİNİ İYİLEŞTİRECEK BİRÇOK VİTAMİN VE ANTİOKSİDAN VAR

Az önce söylenenlere ek olarak, kahvaltı aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak, bağırsakların iyi çalışmasını ve kalori tüketimini sağlar. Kısacası, birçok kişinin düşündüğünün aksine sabahları yemek yemek kilo vermenize bile yardımcı olabilir. Son olarak, kahvaltı sürekli yorgunluk ve bitkinlik nöbetlerini algılamaktan kaçınır. Ancak bu sinyalleri hafife almamaya dikkat edin .

basliksiz-20-001.jpg

DOĞRU MİKTARDA BESİN ALDIĞIMIZDAN EMİN OLMAK İÇİN SABAHLARI NE YEMELİYİZ?

Biraz sonra anlatacağımız içecek, birçok vitamin ve antioksidanın yanı sıra sindirim için faydalı olan iyi bir lif kaynağı içerir. Beslenmeye en özen gösterenler arasında yıllardır popüler olan yaygın bir "smoothie" içeceğinden bahsediyoruz. Ama nasıl hazırlanacağını görelim. Hazırlayacağımız içecek badem sütü, yoğurt, muz ve zerdeçaldan yapılıyor. Bunların hepsi sadece sindirime yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda lipid ve kolesterol profilini de kontrol altında tutan besinlerdir. Ayrıca bu içecek sayesinde kurkumin gibi bağırsak gazını düşürmeye yarayan antioksidanları almak da mümkündür. Bu smoothie'de bulunan vitamin ve mineraller kemikler ve dişler için demir ve kalsiyum iken, aynı zamanda kalp için potasyum ve K vitaminidir.

headerr.jpg

BU SMOOTHİEYE HAYRAN KALACAKSINIZ

Mükemmel bir smoothie yapmak için tek yapmamız gereken bir muz, badem sütü, az yağlı yoğurt ve bir tutam zerdeçalı blendera koymak. Daha iyi bir doku ve daha fazla tazelik elde etmek için muzu karıştırmadan önce dondurabiliriz. Ayrıca, içeceği sindirim için yararlı tohumlarla zenginleştirebiliriz .

Sağlıklı ve hızlı bir kahvaltı için smoothiemize kepekli bisküviler veya şekersiz reçelli peksimet eşlik ediyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN