Bu mesleklere sahip kişilerin tükenmişlik veya depresyon geçirme olasılığı daha yüksek

Bu mesleklere sahip kişilerin tükenmişlik veya depresyon geçirme olasılığı daha yüksek

Depresyona veya tükenmişliğe neden olma olasılığı diğerlerinden daha yüksek olan bazı faaliyetler veya görevler vardır. Bu nedenle, bu hastalıklar söz konusu olduğunda bazı işler diğerlerinden daha yüksek risk taşır. Araştırmalara göre, insanların hangi mesleklerde depresyon veya tükenmişlik yaşama şansının en yüksek olduğunu göstermiştir. Bu işlerden birine sahip misiniz?

Tükenmişlik, Uluslararası Hastalık Sınıflandırmasının revizyonunda mesleki bir fenomen olarak yer almaktadır. İş tükenmişliği, işle ilgili stresin özel bir türüdür. Aynı zamanda azalmış başarı hissi ve kişisel kimlik kaybını da içeren fiziksel veya duygusal bir tükenme halidir.

"Tükenmişlik" tıbbi bir teşhis değildir. Bazı uzmanlar, depresyon gibi diğer koşulların tükenmişliğin arkasında olduğunu düşünüyor. Araştırmacılar, kişilik özellikleri ve aile hayatı gibi bireysel faktörlerin iş tükenmişliği yaşayanları etkilediğine dikkat çekiyor. Sebep ne olursa olsun, iş tükenmişliği fiziksel ve zihinsel sağlığınızı etkileyebilir. İş tükenmişliğinizin olup olmadığını nasıl anlayacağınızı ve bu konuda ne yapabileceğinizi düşünün.

hjppir8i.jpg

İş tükenmişliği belirtileri

Kendinize sorun:
  • İşyerinde alaycı veya eleştirel mi oldunuz?
  • Kendinizi işe sürüklüyor ve başlamakta zorlanıyor musunuz?
  • İş arkadaşlarınıza, müşterilerinize veya müşterilerinize karşı asabi veya sabırsız oldunuz mu?
  • Tutarlı bir şekilde üretken olmak için gereken enerjiden yoksun musunuz?
  • Konsantre olmakta zorlanıyor musunuz?
  • Başarılarınızdan memnun değil misiniz?
  • İşiniz hakkında hayal kırıklığına uğramış hissediyor musunuz?
  • Daha iyi hissetmek için mi yoksa hissetmemek için mi yiyecek, uyuşturucu veya alkol kullanıyorsunuz?
  • Uyku alışkanlıklarınız değişti mi?
  • Açıklanamayan baş ağrıları, mide veya bağırsak sorunları veya diğer fiziksel şikayetlerden rahatsız mısınız?
Bu sorulardan herhangi birine evet yanıtı verdiyseniz, iş tükenmişliği yaşıyor olabilirsiniz. Bu belirtiler depresyon gibi sağlık koşullarıyla da ilişkili olabileceğinden, bir doktorla veya bir ruh sağlığı uzmanıyla konuşmayı düşünün.

1-800x480.jpg

Araştırmaya göre bunlar en depresif işler

İnsanların depresyondan veya tükenmişlikten muzdarip olmasının sayısız farklı nedeni vardır, ancak en depresif mesleklerin ilk onunu gördüğünüzde, bu nedenlerden bazılarını düşünebilirsiniz. Temizlikçiler çalışırken en iğrenç şeylerle karşılaşırlar ve satış görevlileri ulaşmaları gereken hedefler nedeniyle çok fazla strese maruz kalırlar. 7/24 müsait olmanızı gerektiren bir iş, ruh sağlığınız için de çok kötü.

Otobüs şoförleri

Ancak bu nedenler listenin başındaki iş için geçerli değil. Görünüşe göre otobüs şoförleri kurşunla bir numara. Tükenmişlik veya depresyondan en çok muzdarip olmalarının nedeni, büyük bir sorumluluğa sahip olmaları ve nispeten izole bir şekilde çalışmalarıdır. Bu yüzden, bir dahaki sefere otobüse bindiğinizde, sizi kullanan kişiye karşı biraz daha kibar olun. Belki de günlerini çok daha iyi hale getirmeye yardımcı olur!

İşinizi bu ilk on arasında bulabilir misiniz?

  1. Otobüs şöförü
  2. matbaa çalışanı
  3. müşteri işe alım görevlisi
  4. Araba tamircisi
  5. Satış elemanı
  6. temizleyici
  7. Kişisel asistan
  8. fabrika çalışanı
  9. sosyal hizmet uzmanı
  10. Emlakçı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN