Bu pirinç kolesterolün düşmanı! Faydalarını öğrenen normal pirinç yerine bunu yiyor: İbrahim Saraçoğlu bile...

Bu pirinç kolesterolün düşmanı! Faydalarını öğrenen normal pirinç yerine bunu yiyor: İbrahim Saraçoğlu bile...

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan pirinç pilavı her yemeğin yanına yakışan lezzetli bir üründür. Ancak diyetisyenler pirinç pilavının hem kilo aldırdığını hem de belli başlı sorunlara yol açtığını ifade ediyor. Siz de pirinç pilavı olmadan akşam yemeklerine oturamıyorsanız bu pilavı denemelisiniz. Bu pirinç kolesterolün düşmanı, faydalarını öğrenenler pirinç yerine bunu yiyor. Kolesterole karşı savaşan bu pirinci mutfağınızdan eksik etmeyin!

Pirinç pilavı herkes tarafından sevilen ve tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Lezzetli tadıyla akşam yemeklerini zenginleştiren pirinç pilavı insan sağlığına zarar verebilir. Diyetisyenler bu konuda uyarılarda bulunup pirinç pilavı yerine bulgur tüketin önerisinde bulunmuştur. Ancak akşam yemeğini pirinç pilavsız yapamıyorsanız mutlaka bu pirinci deneyin. Kolesterole karşı savaşıyor ve içeriğindeki vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Her kaşığında şifa bulacaksınız. İşte uzmanların tavsiye ettiği o pirinç...

SAKIN AĞZINIZA BİLE SÜRMEYİN

Sağlıklı beslenme son zamanlarda herkesin gündeminde. Özellikle kadınlar tükettikleri besinlerin değerlerini, faydalarını ve zararlarını didik didik araştırıyor. Akşam sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden olan pirinç pilavı insan vücuduna öyle zararlar verir ki duysanız ağzınıza bile sürmezsiniz. Peki pirinç pilavı yerine ne yenilmeli? Sizlere önereceğimiz bu pirinci eminim duymamışsınızdır ancak faydalarını duyan bırakamıyor.

PİRİNÇ YERİNE BUNU YİYİN! İBRAHİM SARAÇOĞLU BİLE...

Yukarıda bahsettiğimiz ürün kırmızı maya pirinci. Çoğu kişi bu pirinci bilmiyor ancak öyle bir faydası var ki duyan bırakamıyor. Kırmızı maya pirinci temel olarak Monascus purpureus mayasının (kırmızı renkli bir maya) tetiklediği pirinç fermantasyonunun ürünüdür. İkincisi, bu işlem sırasında, kolesterol seviyelerini %20-25'e kadar düşürebilen Monacolin K adı verilen bir madde üretir. İkincisi, genel olarak kullanılan birçok statin türünden biri olan lovastatine benzer bir yapıya sahiptir. hiperkolesterolemi ile savaşır. Ancak dikkatli olun, piyasada bulunan ve kan kolesterolünü düşürmede hiçbir rolü olmayan kırmızı pirinçle karıştırmayın, çünkü yukarıda belirtilen maddeden yoksun olacaktır.

kmgfgf-48.jpg

FERMENTE KIRMIZI PİRİNCİN FAYDALARI

Bu özelliği sayesinde, fermente kırmızı pirinç, genel olarak yüksek kolesterolü olan ancak başka sorun çıkarmayacak hastalar için önerilebilir. Ayrıca, hazımsızlık veya ishal gibi diğer mide-bağırsak bozukluklarına karşı koymak veya kan dolaşımını ve dalak ve midenin işleyişini iyileştirmek için de yararlı olacaktır.

EFSA, yani Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi bile, Monacolin K'nin hiperkolesterolemi üzerindeki etkinliğine ilişkin iddiaya izin verirdi. Ancak bu iddia, yalnızca günlük Monacolin K alımının 10 mg'da başlaması durumunda geçerli olacaktır. Kardiyovasküler risk, bu ekin uygun bir seçenek olup olmadığını belirlemeden önce bir doktor tarafından değerlendirilmelidir. Genel olarak 40 yaş altı, kardiyovasküler riski düşük veya orta derecede olan ve oldukça hareketli bir yaşamı olan hastalara önerilebilir. Ayrıca, statin intoleransı olan deneklerde yararlı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN