Bu sebeplerden dolayı kutu içecekleri doğrudan içmeden önce iki defa düşüneceksiniz

Bu sebeplerden dolayı kutu içecekleri doğrudan içmeden önce iki defa düşüneceksiniz

Her ne kadar kutu içeceklerin çok fazla şeker içerdiğini bilsek bile onları tüketmeye devam ediyoruz. Peki kutu içecekleri içeceğiniz zaman doğrudan mı içersiniz yoksa bir bardak yada pipet mi tercih edersiniz. İşte bu haberimizden sonra kutu içecek içmeden önce iki defa düşüneceksiniz...

Doğrudan buzdolabından bir kutu soda açıp bir yudum almak oldukça ferahlatıcı olabilir. Evet biliyoruz, çoğu gazlı içecek şekerle dolu ve diyet çeşitleri bile bizim için çok sağlıklı değil, ama yine de arada sırada biraz şeker tüketmeyi seviyoruz. Sık sık doğrudan kutudan mı içersiniz? O zaman size kötü haberlerimiz var çünkü bunu okuduktan sonra muhtemelen bir bardak almayı tercih edeceksiniz.

İşte doğrudan kutudan içmemeniz için bazı nedenler.

shutterstock-759302629.jpg

1. Tat

Bu, bir kutudan içmekten kaçınmanın ana nedeni değildir, ancak bazı insanlar bir kutudan içeceklerinin metalik tadından nefret eder. Cilada, alüminyum tadının sızmasını mümkün kılan mikroskobik küçük delikler vardır. Dilimiz metalin tadına karşı çok hassastır, bu yüzden birçok insan için bu bir anlaşma kırıcıdır. Bir kutudan aldığınız gazozun tadını şişeden aldığınız kadar sevmediğinizi fark ettiyseniz, şişelenmiş gazoz almanızı tavsiye ederiz.

2. E. koli

Konserve gazlı içeceklerin çoğu tamamen güvenli olsa da, kontaminasyon riskleri vardır. Buzdolabınıza koymadan önce kutuya kaç kişinin dokunduğunu bir düşünün. 2017 TV programında Doktorlar araştırmacıları benzin istasyonlarından, otomatlardan ve süpermarketlerden bir dizi soda kutusu aldı ve üzerlerinde ne kadar bakteri olduğunu test etti. Sonuçlar oldukça endişe vericiydi! Çoğu teneke temizdi, ancak bazıları E. coli bakterisi ile kontamine oldu. Bu bakteri ishale, solunum güçlüğüne ve zatürreye neden olabilir.

soda.jpg

3. BPA

Daha yaygın olarak BPA olarak bilinen Bisfenol A, genellikle plastik şişelerde kullanılır. Sodanıza sızabilecek ve hormonal dengesizliklere neden olabilecek tehlikeli bir maddedir. Birçok üretici onu ürünlerinden çıkarmaya karar vermiş olsa da, kimyasal hala alüminyum kutuların önemli bir parçasıdır. 2014 yılında yaptığı bir araştırma, kutulardaki BPA'nın yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarına neden olabileceğini ortaya koydu.

4. Haşarat

Bir dükkanın veya fabrikanın zemininde bulunan her şey, fareler ve sıçanlar gibi haşerelere maruz kalma riski altındadır. Genellikle yiyecekler, haşaratların içeri girmemesini sağlamak için sargılarıyla yeterince korunur. Ancak, bir kutudan içerken, haşaratın girebileceği yerden içiyorsunuz! İnternetteki korku hikayelerine inanıyorsanız, fare idrarı tüketerek ölebilirsiniz. Muhtemelen abartı olsa da, üzerinde idrar veya dışkı bulunan bir kutudan içmenin pek hoş olduğunu düşünmüyoruz. Kutuyu içmeden önce durulamanızı öneririz.

5. Mide bulantısı

Düşündüğünüzde, bir kutu soda siz dudaklarınıza götürmeden önce uzun bir yolculuk yapmıştır. Bir fabrikada yapılır, soda ile doldurulur, mühürlenir, süpermarket personeli tarafından raflara konmadan önce bir yerden bir yere nakledilir. Siz dokunmadan önce alüminyum dış cepheye kimin veya neyin dokunduğunu kim bilebilir? Bunu kanıtlamak için Teksas'taki bir televizyon istasyonu birkaç rastgele kutuyu test etti. Hepsi hastalıklara neden olabilen stenotrophomonas maltophilia, pseudomonas luteola ve enterobacter cloacae enfeksiyonunun kanıtını buldular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN