Bu sporu yapmak kanserden ölme riskinizi yüzde 15 düşürüyor! Şimdi denemeye değer!

Bu sporu yapmak kanserden ölme riskinizi yüzde 15 düşürüyor! Şimdi denemeye değer!

Amerikan Kanser Derneği'ne (ACS) göre, tümü değişen ve bazen yakalanması zor semptomlarla birlikte yüzün üzerinde formda kendini gösteren bir hastalık olan kanser, kalp hastalığından sonra ikinci önde gelen ölüm nedenidir. İki ciddi rahatsızlığın bağlantılı olmasının tek yolu bu değil. Bu aktiviteyi fitness programınıza eklemek, sağlığınıza birden fazla yönden fayda sağlayabilir.

Yeni bir çalışma, belirli bir aktivitenin kanser ve kalp hastalığı nedeniyle ölüm riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdi ve araştırmacılar, bu aktiviteyi rutininizin bir parçası yapmak için asla geç olmadığını söylüyor. Ne olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

BU SPORU YAPMAK KANSERDEN ÖLME RİSKİNİZİ YÜZDE 15 DÜŞÜRÜYOR! ŞİMDİ DENEMEYE DEĞER!

Kanser 2020'de dünya çapında 10 milyon ölüme neden oldu. Kanser, birçok değişkeni olan bir hastalıktır, çünkü hastalıkların özellikleri ve tezahürleri çok çeşitlidir. Ancak kanserin ne olduğunun ve nasıl çalıştığının tanımında tutarlı bir faktör var. Dünya Sağlık Örgütü, " Kanserin tanımlayıcı özelliklerinden biri, olağan sınırlarının ötesinde büyüyen ve daha sonra vücudun bitişik kısımlarını işgal edip diğer organlara yayılabilen anormal hücrelerin hızlı bir şekilde yaratılmasıdır; ikinci sürece metastaz denir" diye açıklıyor. Dünya Sağlık Örgütü, "Yaygın metastazlar kanserden ölümlerin birincil nedenidir." diyor.
pexels-photo-949126.webp

Yeni araştırmalar, kanseri önlemeye yardımcı olacak başka yollar da buldu ve bunlardan bazıları şaşırtıcı. Örneğin, yediğiniz yemek sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçası olsa da, o yemeği hazırlama şeklinizin de önemli olduğunu biliyor muydunuz? Yiyeceklerinizi ızgara, derin yağda kızartma veya tavada kızartmanız kansere neden olan bileşenlerin düzeylerini artırabilir. Balık genellikle uygun bir diyetin sağlıklı bir parçası olsa da, araştırmalar, belirli bir şekilde hazırlanırsa kansere neden olabileceğini bulmuştur.

BU AKTİVİTEYİ EGZERSİZ RUTİNİNİZE EKLEMEYİ DÜŞÜNÜN

Şimdi, yeni bir çalışma, egzersiz rutininize halter eklemenin kanser riskiniz üzerinde bir etkisi olabileceğini gösteriyor. Çalışmanın raporuna göre; " aerobik egzersize ağırlık kaldırmanın eklenmesi, tüm nedenlere bağlı ölüm riskini daha da azaltabilir. Aerobik antrenman tek başına tüm nedenlere bağlı ölüm riskini yüzde 32 azaltır. Çalışma, halterin tüm nedenlere bağlı ölüm riskinde yüzde 9'luk ek bir azalma ile ilişkili olduğunu buluyor" diye açıklıyor. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, tek başına halter bile kanserden ölüm riskini yüzde 15 oranında azalttı.

HALTERİN ÇEŞİTLİ SAĞLIK YARARLARI VARDIR

Ulusal Tıp Kütüphanesi'nde yayınlanan bir araştırma, "ağırlık kaldıran katılımcıların, ağırlık kaldırmayan katılımcılara göre önemli ölçüde daha düşük kolon kanseri riskine ve böbrek kanseri riskine daha düşük bir eğilime sahip olduğunu" ortaya koydu. Amerikan Spor Hekimliği Koleji tarafından yayınlanan bir başka çalışma, "kas güçlendirici aktivitelerin yağsız kas kütlesinin daha fazla gelişimini teşvik ettiğini, bu da glikoz homeostazının korunmasına yardımcı olduğunu ve daha sonra kanser riskinin azalmasına yol açabileceğini " açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN