Bu Yöntemler Ellerinizdeki Nasırları Kaldırıp Atıyor! İşte Mucizevi O Yöntemler

Bu Yöntemler Ellerinizdeki Nasırları Kaldırıp Atıyor! İşte Mucizevi O Yöntemler

Ellerinizdeki nasır sizi incitmez veya size zarar vermez ama çoğumuz onlardan hoşlanmayız. Ellerinizdeki nasırlardan kurtulmak mı istiyorsunuz? O zaman aşağıdaki çözümler yardımcı olabilir...

Derinin basınç ve sıkışma altında kalması sonucunda ortaya çıkan derideki sertleşme ve kalınlaşmaya nasır denir. Kadın erkek demeden çoğu insanın ellerinde nasır oluşabiliyor. Peki ellerdeki nasırdan nasıl kurtulabilirsiniz?

BU İLAÇLARLA NASIRLARI AZALTABİLİR HATTA ORTADAN KALDIRABİLİRSİNİZ

ILIK SU

Ellerinizi yirmi dakika ılık suda bekletmek bazen yeterli olabilir. Suda beklettikten sonra ellerinizi kurulayın ve nasırı nazikçe ovalayıp temizleyemeyeceğinize bakın. Ilık su cildinizi yumuşatır ve bu bazen yeterlidir. Bu kulağa çok basit gelebilir, ancak Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre ilk önce denemek için en iyi çözümdür.

basliksiz-6.jpg

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesindeki asit içeriği, nasırın sert derisini yumuşatabilir. Dört ölçü ılık su ve bir ölçü elma sirkesinden oluşan bir solüsyon hazırlayın ve ellerinizi bu solüsyonda 20 dakika bekletin. Ardından ellerinizi kurulayın ve nasırı ovalamaya çalışın veya çekip çıkarın. Ancak, eğer gevşekse sadece nasırları çekin. Serbestçe çıkmazsa onunla uğraşmayın, aksi takdirde bir cilt enfeksiyonu gelişebilir.

HİNT YAĞI

Hint yağı, nasırlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bir eczaneden satın alınabilir. Yağ, nasırı ovalayarak uzaklaştırabilmeniz için ellerinizdeki nasırı yumuşatabilecek özellikler içerir. Bu, ellerinizi ılık su ve 5 yemek kaşığı hint yağı çözeltisine batırırsanız en iyi sonucu verir. Hint yağı ayrıca nasır çevresindeki cildi yatıştırır.

ponza-tasi-nedir-nasil-kullanilir-1024x597.jpg

PONZA TAŞI

Ponza taşı en çok ayaklardaki veya dirseklerdeki nasır için kullanılır, ancak elleriniz için de kullanabilirsiniz. Bu durumda, daha küçük bir ponza taşı kullandığınızdan emin olun. İlk önce nasırı ılık suda ıslatın (veya duştan sonra tedavi edin). Daha sonra dairesel hareketlerle nasırlı bölgeyi ponza taşı ile ovun. Bunu çok uzun süre yapmayın: Nasır çevresindeki cilde çok fazla zarar vermediğinizden emin olmak için birkaç aşamada yapılması en iyisidir.

ZIMPARA KAĞIDI

Ellerinizdeki nasırları ponza taşı ile tedavi etmek bazen zor olduğu için çok ince zımpara da kullanabilirsiniz. Yine, önce ellerinizi suya sokmanız ve çok uzun süre zımpara kağıdı ile ovalamayın. Cildinizin bunu birkaç kez hafifçe yapması çok daha iyidir. Tek seferde zımparalamaya çalışırsanız, cildinize zarar verebilirsiniz.

caay-agaci-23475756.jpg

ÇAY AĞACI YAĞI

Bazı insanlar çay ağacı yağına mucizevi bir tedavi derler: antibakteriyel, mantar önleyici ve doğal bir antiseptiktir. Nasırdan kurtulmak için ellerinizi bu yağa batırabilirsiniz. Bunu yapmak için bir kabı ılık suyla doldurun ve birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Ellerinizi 15 dakika suda bekletin. Bundan daha uzun süre yapmayın çünkü yağ cildinize de zarar verebilir. Suda beklettikten sonra nasırın bir kısmını nazikçe ovalayın.

KABARTMA TOZU VE LİMON SUYU

Son olarak, bir nasırı daha kolay gevşetmek için kendi çarenizi yapabilirsiniz. Bunu limon suyunu kabartma tozu ile karıştırarak yaparsınız. Asidik bileşen (limon suyu) ve kimyasal bileşen (kabartma tozu) bunu bir arada başarabilir. İlk olarak, birkaç yemek kaşığı limon suyunu ılık suyla karıştırın ve ellerinizi buna batırın. Birkaç dakika sonra kabartma tozunu ekleyin ve ellerinizi bir süre suda bekletin. Ardından nasırı nazikçe ovalamaya çalışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN