Bu Yumuşak Etli Balık, Trigliseritleri Uzak Tutmanın Yanı Sıra Hafızayı Güçlendiriyor ve Ruh Halini İyileştiriyor!

Bu Yumuşak Etli Balık, Trigliseritleri Uzak Tutmanın Yanı Sıra Hafızayı Güçlendiriyor ve Ruh Halini İyileştiriyor!

Balık, Akdeniz diyetinde bulunan besinlerden biridir ve her zaman sağlığın dostu olarak kabul edilmiştir. Uzmanlara göre haftada en az iki porsiyon balık tüketilmelidir. Besin açısından zengin, sağlığımız için çok önemli bir üründen bahsediyoruz. Örneğin, kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olacak Omega 3 yağ asitlerini (iyi yağlar olarak tanımlanır) düşünün. Hafızayı güçlendirecek fosfor, kalsiyum ve D vitamini ile kemikleri etkileyen hastalıkları önlemede çok faydalıdır.

Balıkçıların tezgahlarında bulduğumuz birçok balık çeşidi var. Sadece zevkimize göre seçim yapmalıyız. Ancak, satın almadan önce çok dikkat ediyoruz çünkü bazı önemli ayrıntılar, satın aldığımızın taze mi yoksa donmuş balık mı olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor . Bu sezon gerçekten sıra dışı bir balık ürünü sofralarımızdan eksik olmuyor. Dünyanın en ünlü ve tüketilen balıklarından biri olan taze ton balığından bahsediyoruz.

haberici-001.jpg

BU BALIK, TRİGLİSERİTLERİ UZAK TUTMANIN YANI SIRA HAFIZAYI GÜÇLENDİREBİLİR VE RUH HALİNİ İYİLEŞTİREBİLİR

Etleri çok hassas ve değerlidir. Çeşitli türler vardır, ancak en çok satın alınanlar şunlardır: mavi yüzgeçli orkinos, sarı yüzgeçli ton balığı ve albacore ton balığı. Türk mutfağının çok yönlü yemeklerin birinden bahsediyoruz ve hazırlaması çok basit. Taze ton balığının yanı sıra zeytinyağında korunmuş konserve ton balığı da satın alabiliriz.

TON BALIĞININ FAYDALARI

Ton balığı en çok satın alınan deniz ürünlerinden biridir. Ancak bu besinin de çok önemli besin değerlerine sahip olacağını herkes bilmiyor. Uzmanlar, ton balığının mükemmel bir Omega 3 yağ asitleri kaynağı olacağını söylüyor. Bu iyi yağlar sadece iyi kalp sağlığı üzerinde etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda trigliseritleri kontrol altında tutmaktan da sorumlu olur. Ayrıca, bilişsel yetenekleri artırmak ve depresyona karşı korunmak için bu besin gerekli olacaktır.

kapak-002.jpg

AŞIRI MİKTARDA TÜKETMEK ZARARLI OLABİLİR!

Aslında, ton balığı, trigliseritleri uzak tutmanın yanı sıra ruh halini de iyileştirebilir. Ancak dikkatli olun ve aşırı miktarda tüketmeyin çünkü bu balık özellikle taze yenirse cıva içerebilir. Her durumda, her zaman doktorunuzla görüşmeniz ve bu ürünün diyetimize dahil edilip edilemeyeceğini sormanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN