Bugüne kadar yanlış yapıyormuşuz... Sakın zeytini böyle yemeyin! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Bugüne kadar yanlış yapıyormuşuz... Sakın zeytini böyle yemeyin! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Sabah kahvaltıları toplumuzda çok büyük bir öneme sahip. Hele bir de hafta sonu kahvaltılarının tadı bambaşka oluyor. Zeytin, peynir, salata, yumurta derken birçok besini bir öğünde tüketmiş oluyoruz. Peki zeytini yerken nasıl tüketiyorsunuz? Eğer zeytini yıkayıp yiyorsanız büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Prof. Dr. Canan Karatay büyük sırrını açıkladı. Bugüne kadar hep yanlış yapmışız, sırrı buradaymış. İşte Canan Karatay'ın ezber bozan reçete tarifi...

Güne kahvaltısız asla başlanılmaz. Güzel bir tost yanında peynir zeytin... Her sabah kahvaltısında mutlaka ama mutlaka zevkle zeytin yeriz. Genelde sudan geçirip sofraya koyduğumuz zeytinleri böyle yiyorsanız büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan reçetesiyle takipçilerini uyardı. Zeytini sakın böyle tüketmeyin, sağlığınıza zarar veriyorsunuz. İşte haberin ayrıntıları...

CANAN KARATAY 'SAKIN YAPMAYIN' DİYEREK UYARDI

Sağlıklı beslenme üzerine sık sık önerilerde bulunan Canan Karatay, yine ezber bozan reçetesi ile gündeme geldi. Sabahları sıklıkla tükettiğimiz zeytin ile ilgili önemli detaylar paylaşan Canan Karatay 'Zeytini sakın böyle yemeyin' uyarısında bulundu. Tüm faydasını alıyorsunuz. Püf sırrı öyle tüketmekte, kısırlığın önüne geçeceksiniz.

KISIRLIĞIN ÖNÜNE GEÇİN

Zeytin tüketimi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, "Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz" dedi.

fggffg-2.jpg

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hakkında önerilerde bulunan Karatay, "Ev sirkesi ve yoğurduna hemen başlayın. Şirden mayalı beyaz peynir, doğal fermantasyon yapılmış tarhana çorbası ve kelle paça. Kelle paça içemeyenler kemik suyu içebilirler" ifadelerini kullandı.

ZEYTİNİN FAYDALARI NELERDİR?

1- KANSERİN ÖNÜNE GEÇER

Zeytinde kansere karşı etken maddelerin yanı sıra A, E vitaminleri de mevcuttur. Bu vitamin ve maddeler kanser tümörlerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olarak vücudu korur. Zeytin ve zeytinyağının çokça tüketildiği Akdeniz bölgelerinde kanser ve kronik hastalıklara Batı ülkelerine göre daha az rastlandığı bilinir. Zeytindeki oleik asit ve yüksek antioksidanların kansere karşı önleyici olduğu düşünülür. Özellikle meme, mide ve kolon kanserlerinin önlenmesinde bu bileşenlerin etkili olduğu araştırmalarla gösterilmiştir.

2- GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

İçerdiği A vitamini ile göz sağlığını da korur. Gözün aydınlık ve karanlık arasında daha iyi ayrım yapmasını sağlayarak gece görüşünü iyileştirir. Ayrıca A vitamini, katarakt, makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı), glokom ve yaşa bağlı diğer göz hastalıklarının gelişmesine karşı etkilidir.

ghhggh-3.jpg

3- KEMİK GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUR

Osteoporoz, kemik kalitesi ve yoğunluğunun düşmesiyle karakterize bir hastalıktır ve kırık riskini arttırabilir. Yapılan çalışmalara göre, zeytin içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekler ve yaşlılarda osteoporoz riskini azaltır.

4- ANTİOKSİDAN DEPOSUDUR

Antioksidanların kalp hastalıkları ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşma riskini düşürmeye yardımcı olduğu bir gerçek. Zeytindeki antioksidanlar, enfeksiyonla mücadeleye destek olarak bağışıklık sisteminin korur ve güçlendirir. Bir zeytin yemek bile kandaki glutatyon seviyesinin yükselmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN