Bunları Yiyin Ağrıyı Unutun! İşte En Doğal 14 Ağrı Kesici

Bunları Yiyin Ağrıyı Unutun! İşte En Doğal 14 Ağrı Kesici

Doğanın mucizelerine ne kadar şükretsek az. Bunlardan biri de şifalı bitkiler. İlaç kullanmayı istemeyen veya doğanın şifasına inananlar bu şifalı bitkilerden yararlanıyorlar. İşte doğal ağrı kesici olarak kullanabileceğiniz o besinler...

Doğanın gücüne inananlar, çok fazla ilaç kullanmak istemeyenler ağrı kesici olarak bu besinlerin şifasından yaralanıyor. İşte doğal ağrı kesici olarak kullanabileceğiniz o besinler...

gemre-uzumu-aralik-2020.webp

1. KIRMIZI ÜZÜM

Kırmızı üzüm; Vitamin A, C, B6, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, folat, magnezyum ve selenyum içermesiyle oldukça sağlıklı bir besindir. Çok güçlü bir antioksidan olan kırmızı üzüm, serbest radikallere karşı güçlü bir koruma kalkanı oluşturur. Bu sayede, kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı vücudu savunur. Yapılan araştırmalarda resveratrolun, sırt ağrısına neden olan kıkırdak hasarına karşı koruma sağlayabildiği belirlenmiştir.

papatya-cayinin-faydalari-nelerdir-papatya-cayi-nasil-demlenir-1516261757-2143.webp

2. ZENCEFİL

Zencefil; sinir uçlarındaki çeşitli uyarı alabilen özelleşmiş hücrelere etki ederek ağrı kesici özelliği olduğu belirtilmiştir. Doğrudan ağrıyı kesici ve ağrıya neden olan iltihaplanmaları hafiflettiği gözlemlenmiştir. Adet sancısına iyi geldiği gibi adet kramplarında etkilidir. Artrit (eklem yangısı) üzerinde olumlu etkileri olduğu, yapılan araştırmalarda ayakta diz ağrısını azalttığı ve osteoartritte etkili olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan çalışmalarda, zencefil kapsüllerinin antiinflamatuar ilaçlar gibi, ağrıları hafifletmede işe yaradığı belirlenmiştir.

papatya-cayinin-faydalari-nelerdir-papatya-cayi-nasil-demlenir-1516261757-2143.webp

3. PAPATYA

Papatya; sinüzite karşı en etkili maddelere sahiptir, ayrıca güçlü bir antidepresan etkisi de vardır. Özellikle regl dönemlerinde kullanıldığında etkili bir yatıştırıcıdır. Birçok çalışmada papatya çayının adet kramplarını azalttığı gözlenmiştir. İyi bir kas gevşetici özelliği olan papatya çayının ağrıları azalttığı kabul edilmektedir.

soya-nedir-soya-urunleri-nelerdir-70ee16fb-aac8-4bdf-9527-2bf2d3729524.jpg

4. SOYA

Soya; menopoz konusunda yapılan araştırmalar da, soyanın kemiklerin güçlenmesinde etkili olabileceğini gösteriyor. Proteinlerin; kasların oluşmasında, hücre yenilenmesinde, sindirim ve solunum sisteminin çalışmasında, belirli hormonların üretilmesinde ve enerji kaynağı olarak, yaşamsal bir önemi var. Yapılan araştırmalara göre üç ay boyunca günde 40 gram soya proteini tüketmenin hastaların ağrı kesici ilaç kullanımını yarı yarıya azalttığı belirlenmiştir.

60230f2079da3e0ff4d319ed.webp

5. ZERDEÇAL

Zerdeçalın içeriğinde curcumin bulunup sağlığa faydalıdır. Ayrıca bazı diğer çalışmalar, curcuminin Alzheimer, cilt hastalıkları ve yüksek kolestrole karşı koruyucu etkisi olabileceğini ortaya koymaktadır. Sıçanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, zerdeçalın eklemlerin artritten tahribatını da engellediği gözlenmiştir.

3413440-1200x627.jpg

6. KİRAZ

Kirazın anti-inflamatuar özelliği gut hastalığını yatıştırmada etkili olabilir. Ani ve şiddetli eklem ağrılarıyla karakterize olan gut, kandaki yüksek ürik asit seviyeleri nedeniyle tetiklenir. Çünkü atık olan ürik asit, eklemlerde kristalleşerek ağrıya ve şişmeye neden olur. Kiraz ürik asit dengesini korumada yardımcı olabilir. Ağrı kesici antosiyaninler ayrıca böğürtlen, vişne, ahududu ve çilekte de bulunmaktadır.

filtre-kahve-cekirdegi-scaled.jpg

7. KAHVE

Doğal kahvenin içinde bulunan kafein baş ağrısını ve migreni tedavi edebilir. Illinois Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar sonucunda, antrenman öncesinde bir bardak kahve içmek, antrenman sonrası meydana gelebilecek ağrıların bir kısmının önüne geçiyor. Bu sayede sporla ilgilenenler, daha uzun sürelerde daha verimli şekilde spor yapabiliyorlar. Son yıllarda ise kafeinin kendine özgü ağrı azaltıcı güce sahip olduğu da ortaya çıkmıştır.

bayat-balik-nasil-anlasilir-min-scaled.jpg

8. BALIK

Balık; selenyum, iyot ve D vitamini açısından da zengin bir besin kaynağıdır. Balıktaki omega-3 yağ asitleri, romatoid artrit, migren ve Crohn hastalığı da dahil olmak üzere bazı otoimmün hastalıklardan kaynaklanan ağrı veya ltihaplanmayı azaltabilmektedir. Düzenli balık tüketen, kronik boyun ve sırt ağrısı olan hastalarda etkili olduğu bilinmektedir.

yaban-mersinin-faydalari-nelerdir-yaban-mersini-hangi-hastaliklara-iyi-gelir-1574858059-671.webp

9. YABAN MERSİNİ

Bir fincan yaban mersini günlük tüketilmesi önerilen C vitamini düzeyinin %24’ünü sağlayabilir. C vitaminine ek olarak içerisinde B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminlerinden de düşük miktarda da olsa bulunur. Doğal bir antibiyotik etkisi bulunmaktadır. Tam bir lif kaynağıdır. Ayrıca doğal olarak bilinen bir sakinleştiricidir. Meyvenin antidepresan özelliği de bulunmaktadır.

kabak-cekirdeginin-faydalari-nelerdir-gece-uyumadan-bir-avuc-yerseniz-1625230284-7215.webp

10. KABAK ÇEKİRDEĞİ

Bir avuç kabak çekirdeği bile vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağ, magnezyum ve çinko sağlayabilir. Zengin bir antioksidan ve lif kaynağıdır. Parazitlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilecek tetrasiklik triterpenler içerdiği için tenya ya da bağırsak kurdu gibi parazitlerin tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

5efd6a9845d2a04258b87bd4.webp

11. NANE

Nane; keskin ve ferahlatıcı kokusu ile bilinen nanenin sağlık için pek çok yararı vardır. Başta solunum yolları hastalıkları olmak üzere, soğuk algınlığına, bronşite ve astıma gibi pek çok hastalığın tedavisinde şifalı bitki olarak kullanılan nane içerdiği esansiyel yağlar nedeniyle ağrı kesici özelliğe de sahiptir.

org-kabuklu-ceviz-kg847.jpg

12. CEVİZ

Ceviz, günlük yağ ihtiyacımızın önemli bir kısmı olana omega3 ve omega-6 yağ asitleri bakımından zengindir. . Cevizdeki vitaminler yağda çözünenlerden A ve E vitamini, suda çözünenlerden B1, B2, C vitaminleridir. Ayrıca ceviz, folik asit, pantotenik asit ve niasin, minerallerden; demir, magnezyum, bakır, çinko ve fosfor da içermektedir. Zihin ve kalp sağlığı için etkili olduğu kadar ağrılar için de etkilidir. Ceviz tüketerek kas ve eklem ağrılarını sona erdirebilirsiniz.

sarimsak-nasil-kullanilir-1647986344.png

13. SARIMSAK

Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak, vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Sık sık hastalanıyorsanız beslenme düzeninize sarımsak eklemek olumlu yönde etkileyebilir. Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsak; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahiptir.

zeytinyagi.jpg

14. SIZMA ZEYTİNYAĞI

Araştırmalar taze ve yeni hasat natürel sızma zeytinyağının, içerdiği oleokantal enzimi sayesinde doğal bir anti-inflamatuar (iltihap giderici) etkisi olduğunu gösteriyor. Bilim adamları, sızma zeytinyağının içinde bulunan ve genizden geçerken yakıcılık veren maddenin, İbuprofen’e benzeyen özelliğe sahip olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN