Bunu çok az kişi biliyor! Turşunun öyle bir etkisi çıktı ki yerken iki kere düşüneceksiniz

Bunu çok az kişi biliyor! Turşunun öyle bir etkisi çıktı ki yerken iki kere düşüneceksiniz

Kış aylarının vazgeçilmesi olan turşu sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Kışa girilmeden özenle yapılan ve sofraları lezzet katan turşunun öyle bir zararı çıktı ki duyan bir daha ağzına bile sürmeyecek. Bazı kişiler için turşu tüketmek adeta ölüm demek. Çoğu kişi turşunun çok faydalı olduğunu düşünüyor fakat öyle bir zararı var ki duyunca yemeden önce iki kere düşüneceksiniz. İşte turşu yemenin zararları...

Ev hanımlarının ilk kış hazırlığı tabi ki de turşu olur. Lezzetli tadıyla kışın afiyetle yenilen turşunun insan vücuduna sağladığı faydayı herkes bilir. Ancak turşunun öyle bir zararı ortaya çıktı ki yerken iki defa düşüneceksiniz. Bunu çok az kişi biliyor fakat bazı kişiler için turşu adeta mezar oluyor. Hemen kontrol edin ve sağlığınızı güvence altına alın. İşte detaylar...

ÖYLE BİR ZARARI ORTAYA ÇIKTI Kİ...

Turşunun faydaları saymakla bitmez. Uzmanlar kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sık sık turşu yemeyi önerir. Ancak bu bilgiyi duyunca bir daha düşüneceksiniz. Bu kişilerin turşu yemesi oldukça sakıncalı.

BU KİŞİLER AĞIZLARINA BİLE SÜRMESİN

Turşu lezzetli tadıyla yediden yetmişe herkes tarafından tüketilen bir besin. İçeriğinde yüksek oranda sodyum bulunduran turşuyu, yüksek tansiyonu, diyabeti, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olanların çok kontrollü yemeleri hatta hastalık düzeylerine göre hiç yememeleri gerekir. Yüksek miktarda sodyum barındıran turşu mide ve bağırsak çapını genişletir. Genişleyen mide ve bağırsak iştahın açılmasına bu da kilo alımına neden olur. Bu yüzden gün içinde miktarında turşu tüketilmesi faydalıdır.

kmgfgf-89.jpg

BÖBREK VE MİDEYİ YAKIYOR

Çok fazla tüketilen turşu mide içindeki asidin dengesizleşmesine yol açar. Asit artıkça ülser ve reflü gibi hastalıkların yaşanmasına neden olabilir. Hatta ciddi boyutları ise mide kanserine bile zemin hazırlayabilir. Turşu vücuttaki suyun hızlı emilimini sağlar. Vücutta su hızlı emildiğinde böbreklerin fonksiyonel işlevselliği bozulur. Böbrek üstü bezlerin bozulmasından dolayı vücut sıvı kaybını daha hızlı yaşar. Sık sık tuvalete çıkılır. Bu da idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve böbrek yaşı oluşumlarına neden olabilir.

kmgfgfgf-2022-12-07t101311-959.jpg

HAZIR ALMAYIN! EVDE KENDİNİZ YAPIN

Vücuttaki sıvı kaybı sayede böbreklere değil aynı zamanda kemiklerinde sistemini olumsuz etkiler. Kemik erimesine kadar yol açabilir. Hatta bazı uzmanlar kemik ve kas sistemlerinde sıkıntı yaşayan kişilerin turşu tüketmesini önermez. Turşunun faydaları çok olsa da dikkatli tüketmekte fayda vardır. Eğer hassas bir mideye sahipseniz bu uyarılara dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde turşu sizler için zararlı olabilir. Mümkünse evde kendi yaptığınız turşuları tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN