Bunu içen kartal gözlü oluyor! Çay yerine bunu içenler bağımlısı oluyor

Bunu içen kartal gözlü oluyor! Çay yerine bunu içenler bağımlısı oluyor

Çay içmeyi Türk halkı kadar sahiplenen dünya üzerinde çok fazla kültür yoktur. Günün her saatinde severek içtiğimiz siyah çay yerine haberimizde paylaştığımız bu çayı içerek anne sütünü arttırmadan bağışıklık sistemine, kalp sağlığını korumadan artrite kadar bu faydaların tümünden yararlanabilirsiniz...

Rezene, yüzyıllardır mutfak ve tıbbi faydaları için yetiştirildi ve modern bilim, bazı geleneksel iddiaları doğrulamaya başladı. İnsanların sevmeye veya nefret etmeye meyilli olduğu tatlardan biri olan rezene, bir süredir sağlık (ve yemek) sahnesinde yer alıyor ve yol boyunca çeşitli ilişkili sağlık yararları topladı.

Rezene şunları içerir:

  • C vitamini
  • Kalsiyum
  • Potasyum

Rezene bitkisinin tohumlarının kurutulup sıcak suda demlenmesiyle elde edilen rezene çayı, rahatlatıcı aroması ve bariz mide yatıştırıcı özellikleri nedeniyle genellikle yemeklerden sonra tüketilir.

REZENE ÇAYININ SAĞLIĞA FAYDALARI

fennel-tea-2000-2f356aa2b92d4d3c800c32f9875e8d6c.webp

- GÖZ SAĞLIĞINI TEŞVİK EDER

Rezene tohumu özlerinin glokom tedavisinde potansiyel olarak yararlı olduğu bulunmuştur. Rezene çayını göz toniği olarak kullanabilirsiniz. Doğrudan göz damlası veya kompres olarak uygulayın. İran'da yapılan bir araştırmaya göre, rezene özleri görüşü iyileştirmede faydalıdır. Rezenenin çok zengin olduğu besinlerden biri olan C vitamini, gözleri korumada büyük rol oynar. Gözler daha yüksek bir metabolik hıza sahip olduğundan, yüksek C vitamini içeriği nedeniyle rezene tarafından kolayca sunulan antioksidan korumaya ek bir ihtiyaç duyarlar.

- REZENE ÇAYI SİNDİRİMİ VE BAĞIRSAK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Rezenenin en popüler kullanımlarından biri gaz, şişkinlik ve krampları azaltmak için gastrointestinal sistemin kaslarını yumuşatarak sindirime yardımcı olmaktır. Bir çalışma, rezene çayının yakın zamanda jinekolojik maligniteler nedeniyle ameliyat olmuş kadınlarda bağırsak iyileşmesine yardımcı olmada etkili olduğunu göstermektedir.

- REZENE ÇAYI BİR DOZ ANTİOKSİDAN SAĞLAR

Rezene çayı ayrıca antioksidan durumu için tüketilir. Antioksidan alımı vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor. Bu serbest radikaller sıklıkla vücutta artan inflamasyona ve kronik hastalığa yol açabilir. Antioksidanlar, kanser, kalp ve solunumla ilgili sorunlarla bağlantılı olan bu oksidatif stresi önlemeye yardımcı olur

- REZENE ÇAYI ADET KRAMPLARINI HAFİFLETMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Regl ağrısını yönetmenin doğal bir yolunu mu arıyorsunuz? Rezene sindirimi kolaylaştırmak için bağırsaktaki kasları gevşetmeye yardımcı olabileceği gibi, araştırmalar ayrıca rahim kasılmalarının neden olduğu ağrılı adet kramplarının yoğunluğunu hafifletmek için yararlı bir çare olabileceği sonucuna varmıştır.

fennel-tea-1600x.webp

- REZENE ÇAYI ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİKLERE SAHİPTİR

Daha fazla araştırma yapılması gerekmesine rağmen, rezene çayı bazı hastalıklara karşı antibakteriyel özelliklere sahip olma konusunda umut vaat ediyor. Bir çalışmanın sonuçları, test edilen bakterilere karşı iyi bir inhibitör aktivite gösterdi ve rezene çayının bu özelliğini gelecekte daha fazla keşfetmeye değer olabilir.

- REZENE ÇAYI İŞTAHI YÖNETMEK İÇİN YARDIMCI OLUR

Araştırmalar, rezene tohumunun özellikle bağırsak sağlığına ve iştahın bastırılmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu aşırı yemeyi engellemenin yararlı bir yolu olabilir. Küçük bir araştırma, aşırı kilolu katılımcıların rezene çayı tüketmesinden sonra açlığın azaldığını ve tokluk hissinin arttığını gösterdi.

- UYUMANIZA YARDIMCI OLUR

Rezene çayı günün sonunda gevşemenize yardımcı olabileceği ve fiziksel düzeyde rahatlamanıza yardımcı olduğu görüldüğü gibi, uyumanıza da yardımcı olabilir. Uyku ve rahatlama el ele gider, bu nedenle rezene çayını akşam rutininize dahil etmenin kendinizi iyi, uykulu ve iyi bir gece geçirmeye hazır hissetmenize yardımcı olup olmayacağını görün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN