Buz Gibi Bir Duş Almanız İçin 6 Nedeni Öğrenince Kendinizi Buna Alıştıracaksınız

Buz Gibi Bir Duş Almanız İçin 6 Nedeni Öğrenince Kendinizi Buna Alıştıracaksınız

Soğuk duşun sağlığınıza olan faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Soğuk duş almanın faydaları nelerdir? Soğuk duş almak bir hayli sizi zorlasa da haberimizde faydalarını öğrendikten sonra yavaş yavaş bunu başarabilirsiniz...

Düzenli olarak buz gibi soğuk duş almanın size çok iyi geldiğini biliyor muydunuz? Sıcak duşunuza veda etmek kulağa hoş gelmeyebilir ama buna değer. Alışmak biraz zaman alıyor ama sağlığınız için çok önemli ve bu soğuk duş size iyi gelecek. Su sıcaklığını birkaç derece düşürmenin bu altı avantajı vardır.

BUZ GİBİ BİR DUŞ ALMANIZ İÇİN 6 NEDENİ ÖĞRENİNCE KENDİNİZİ BUNA ALIŞTIRACAKSINIZ

800x420-ruyada-dus-almak-ne-anlama-gelmektedir-ruyada-dus-almanin-anlami-1541063238501.jpg

1. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ İÇİN SOĞUK DUŞ İYİ GELİYOR

Çoğu insan bunun tersine inanır, ancak araştırmalar soğuk bir sıcaklığın aslında direncinizi artırdığını gösteriyor. Düşük sıcaklıklara maruz kalarak bağışıklık sisteminiz güçlenir ve hastalıklardan ve iltihaplardan muzdarip olma olasılığınız azalır. İyi haber: Bir seferde sadece 30 saniye soğuk duş alarak bu olumlu etkiyi elde edeceksiniz.

2. SOĞUK DUŞ SİZE ENERJİ VERİR

Taze bir duş vücudunuza adrenalin salgılar. Bu, özellikle sabahları kullanışlı olabilir: sizi anında uyandırır ve duştan canlanmış ve enerji dolu olarak çıkarsınız. Bir iş gününün sonunda genellikle kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Akşamları buz gibi soğuk bir duş canlandırıcı olabilir ve kafanızı temizleyecektir.

3. SOĞUK DUŞ SİZİ DAHA MUTLU EDEBİLİR

Buz gibi soğuk bir duş almayı başarırsanız, sonrasında kendinizi harika hissedeceksiniz. Bu küçük zafer sayesinde vücudunuz daha fazla mutluluk hormonu salgılayacak.

basliksiz-5.jpg

4. SOĞUK DUŞ DOLAŞIMINIZ İÇİN İYİDİR

Bir başka olumlu vücut tepkisi: soğuk su dolaşımınızı uyarır ve bu nedenle kalp ve dolaşım sistemi için iyidir.

5. SOĞUK DUŞ CİLDİNİZİN PARLAMASINI SAĞLAR

Soğuk bir duş almak da cildiniz için çok faydalıdır. Yüksek sıcaklıklar genellikle cildin kurumasına neden olurken, cildiniz buz gibi soğuk bir duştan sonra daha yumuşak hissedecektir. Enerjik ve ışıltılı bir cilt için dişleri takırdayarak soğuk duşun altında durmak hiç de fena bir fikir değil.

6. SOĞUK DUŞ İLE DAHA AZ ÜŞÜYORSUNUZ

Tamam, buz gibi soğuk duş almak sizi bir hayli zorlayacak, ancak vücudunuzu daha sık soğuğa maruz bırakmak kış aylarında sıcak kalmanızı kolaylaştırır. Vücudunuz, bir bakıma, kendini doğal olarak ısıtmak üzere eğitilmiştir, böylece düşük sıcaklıklarda soğuğa daha az maruz kalırsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN