Cildinizin Daha Parlak Görünmesini Sağlayan O Besinler! Bu Gıdalar Cildinizi Elmas Gibi Parlatacak

Cildinizin Daha Parlak Görünmesini Sağlayan O Besinler! Bu Gıdalar Cildinizi Elmas Gibi Parlatacak

Vücudumuza ne aldığımızın, ne kadar sağlıklı olduğumuz ve aynı zamanda cildimizin nasıl göründüğü konusunda önemli bir belirleyici faktör olduğunu söylemeye gerek yok...

'Sen ne yersen osun' sözü hiç bu kadar doğru olmamıştı, özellikle de konu parlak bir cilde sahip olmak olduğunda. Aşağıda, uzun yıllar sağlıklı ve genç görünen bir cildi korumak için izleyebileceğiniz en iyi diyet ipuçlarından bazıları yer almaktadır. İşte size iyi gelen o gıdaların listesi!

MODASI GEÇİYORMUŞ GİBİ SU İÇİN

Doktorlar günde en az sekiz bardak su içmemizi tavsiye ediyor. Kalplerimizi ve böbreklerimizi çalıştırmanın yanı sıra su, iyi bir cilt sağlığı için de gereklidir. Açıklamak gerekirse, su insan vücudunu nemlendirir ve kötü toksinleri dışarı atar. Cildinizin daha da parlak olmasını istiyorsanız suyunuza limon ve salatalık dilimleri ekleyin.

haberici2.jpg

MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ ŞEKER YİYİN

Sanırım hepimizin hemfikir olabileceği bir şey var; şeker bağımlılık yapar. Aslında şeker, bugün dünyanın en üretken 'tetikleyici gıdalarından' biridir. Biraz yiyorsun, daha fazlasını istemeye devam ediyorsun. Ancak süper pürüzsüz bir cilde sahip olmak için kek, kurabiye ve dondurma gibi en sevdiğiniz tatlıların yanı sıra bir şeker mayını olan soda popunu kesmeniz gerekecek. Şeker vücudunuzun hormonal dengesizliğini bozar ve iltihaplanmaya neden olur.

OMEGA-3 YAĞLARI TÜKETİN

Evet, iyi yağlar ve kötü yağlar var. Kötü yağlar, veba gibi kaçınmanız gereken kızarmış yiyecekleri içerirken, iyi yağlar (yani avokado, somon ve bütün yumurta ve ceviz) cildinizi nemlendirmek ve dolayısıyla belirgin yaşlanma belirtilerini azaltmak için çalışır.

KAHVE ALIMINI SINIRLAYIN

Kahvenin tadı o kadar güzel ki, cildinizi kurutmak için bir yen var. Günde bir veya iki fincan kahvenin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz, ancak aşırıya kaçmayın.

1.jpg

BOL HAVUÇ TÜKETİN

Havuç, yiyebileceğiniz en iyi yiyeceklerden biridir. Sadece lifle dolu olmakla kalmaz, aynı zamanda havuçlar da cilt hücrelerine zarar vermeyi önleyen antioksidanlarla doludur. Ayrıca, her gün yediğiniz (çiğ veya pişmiş) havucun bu kısmı, bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutar ve erken yaşlanmayı önler.

MEYVELERİ UNUTMAYIN

Yiyebileceğiniz en iyi meyveler yaban mersini ve ahudududur. Her iki meyve türü de bol miktarda A vitamini içerir. Yaban mersini yemenin net faydalarından biri de cildinizdeki yağ seviyelerini normalleştirmesidir.

Bu meyvelerin bir diğer büyük avantajı, yüksek dozda antioksidan proantrosiyanin elde etmenizdir. Proantrosiyanin hücreleriniz için harikalar yaratır ve daha genç görünmenizi sağlar.

KETEN TOHUMU

Keten tohumu yemenin net faydası, lif ve antioksidan özelliklerle dolu bir bitki besin maddesi olan lignanlar içermesidir. Optimum sağlığı korumak ve özellikle iltihapla savaşmak için vücudunuzun belirli miktarda yağ asidine ihtiyacı vardır. Bunların hepsini keten tohumunda bulacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN