Dişlerinizi Sağlıklı ve Beyaz Tutmanın 9 Yolu!

Dişlerinizi Sağlıklı ve Beyaz Tutmanın 9 Yolu!

Sağlıklı dişlere sahip olmak bir ömür boyu bakım gerektirir. Size güzel dişleriniz olduğu söylenmiş olsa bile, her gün onlarla ilgilenmek ve sorunları önlemek için doğru adımları atmak çok önemlidir. Bu, doğru ağız bakım ürünlerini almanın yanı sıra günlük alışkanlıklarınıza dikkat etmeyi içerir.

Genel tavsiyenin günde en az iki kez fırçalamak olduğu bir sır değil. Yine de çoğumuz geceleri dişlerimizi fırçalamayı ihmal etmeye devam ediyoruz. Ancak yatmadan önce fırçalamak gün boyunca biriken mikroplardan ve plaklardan kurtulur.

DÜZGÜN FIRÇALAYIN

Fırçalama şekliniz de aynı derecede önemlidir - aslında, dişlerinizi kötü bir şekilde fırçalamak, neredeyse hiç fırçalamamak kadar kötüdür. Plak kaldırmak için diş fırçasını nazik, dairesel hareketlerle hareket ettirerek zaman ayırın. Çıkarılmayan plak sertleşerek diş taşı oluşumuna ve diş eti iltihabına (erken diş eti hastalığı) yol açabilir.

DİLİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Plak ayrıca dilinizde birikebilir. Bu sadece kötü ağız kokusuna yol açmaz, aynı zamanda diğer ağız sağlığı sorunlarına da yol açabilir. Dişlerinizi her fırçaladığınızda dilinizi nazikçe fırçalayın.

FLORÜRLÜ DİŞ MACUNU KULLANIN

Diş macunu söz konusu olduğunda, beyazlatma gücü ve aromasından daha önemli unsurlar aranır. Hangi versiyonu seçerseniz seçin, florür içerdiğinden emin olun.

Florür, sağlığın diğer alanlarını nasıl etkilediği konusunda endişe duyanlar tarafından inceleme altına alınırken, bu madde ağız sağlığında temel dayanak noktası olmaya devam ediyor. Bunun nedeni, florürün diş çürümesine karşı önde gelen bir savunma olmasıdır. Dişleriniz için koruyucu bir bariyer sağlamanın yanı sıra çürümeye yol açabilecek mikroplarla savaşarak çalışır.

DİŞ İPİ KULLANIMINA FIRÇALAMA KADAR ÖNEMLİ DAVRANIN

Düzenli olarak fırçalayan birçok kişi diş ipi kullanmayı ihmal eder. Diş ipi kullanmak sadece dişlerinizin arasına sıkışmış olabilecek küçük yiyecek veya brokoli parçalarını almak için değildir. diş etlerini uyarmanın, plağı azaltmanın ve bölgedeki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olmanın bir yolu olarak bilinir.

Bu faydaları elde etmek için günde bir kez diş ipi kullanmak genellikle yeterlidir.

1.jpg

GARGARAYI DÜŞÜNÜN

Reklamlar iyi bir ağız sağlığı için gargarayı gerekli kılıyor, ancak birçok insan nasıl çalıştıklarını bilmediği için onları atlıyor. Peki gargaranın faydaları neler? Ağızdaki asit miktarını azaltır, diş eti ve çevresindeki fırçalanması zor alanları temizler ve dişleri yeniden mineralize eder. “Ağız gargaraları, işleri dengeye getirmeye yardımcı olan yardımcı bir araç olarak faydalıdır. Fırçalama ve diş ipi kullanma yeteneğinin ideal olmadığı çocuklarda ve yaşlılarda, gargaranın özellikle yararlı olduğu biliniyor.

Diş hekiminizden özel gargara önerileri isteyin. Bazı markalar çocuklar ve hassas dişleri olanlar için en iyisidir. Reçeteli gargara da mevcuttur.

DAHA FAZLA SU İÇİN

Su, ağız sağlığı da dahil olmak üzere genel sağlığınız için en iyi içecek olmaya devam ediyor. Ayrıca, genel bir kural olarak, her yemekten sonra su içilmesini önerilir. Bu, fırçalar arasında yapışkan ve asitli yiyecek ve içeceklerin bazı olumsuz etkilerinin giderilmesine yardımcı olabilir.

GEVREK MEYVE VE SEBZELER YİYİN

Tüketmeye hazır yiyecekler uygundur, ancak dişleriniz söz konusu olduğunda belki de o kadar değil. Taze, gevrek ürünler yemek sadece daha sağlıklı lif içermekle kalmaz, aynı zamanda dişleriniz için en iyi seçimdir.

ŞEKERLİ VE ASİTLİ YİYECEKLERİ SINIRLAYIN

Sonuç olarak, şeker ağızda aside dönüşür ve bu da diş minesini aşındırabilir. Bu asitler boşluklara yol açan şeydir. Asitli meyveler, çaylar ve kahve de diş minesini aşındırabilir. Bu tür gıdalardan tamamen kaçınmanız gerekmese de, dikkatli olmanızın zararı olmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN