Doğal İştah Kesici Görevi Gören Günlük Yiyecek Ve İçecekleri Öğrenince Kilo Vermeye Başlayacaksınız

Doğal İştah Kesici Görevi Gören Günlük Yiyecek Ve İçecekleri Öğrenince Kilo Vermeye Başlayacaksınız

Sürekli aç hissediyor ve sonunda cips veya bisküvi yiyorsunuz, ancak sonradan pişman oluyor musunuz? Cevabınız evet ise, yalnız değilsiniz. Haberimizde doğal iştah kesici görevini gören yiyecek ve içecekleri derledik...

Özellikle çalışıyorsanız ve gün içinde büyük öğün yemiyorsanız, öğünler arasında yemek yemek yaygın bir alışkanlıktır. Ancak, abur cubur yemek, kalori alımınızı ve belinizin üzerindeki inçleri kolayca artırabilir. Endişelenmeyin, bu bir sonraki büyük yemeğini yiyene kadar aç kalmanız gerektiği anlamına gelmez. Yapmanız gereken tek şey atıştırmalarınıza dikkat etmek ve kalorisi düşük ve besin değeri yüksek bazı sağlıklı yiyecekleri stoklamak. Dahası, iştahınızı bastırmaya ve o hamburgeri veya pastayı yemenizi engellemeye yardımcı olabilecek bazı günlük yiyecek ve içecekler vardır.

org-kavrulmus-badem-kg862.jpg

BADEM

Badem zengin bir lif, antioksidan, E vitamini ve magnezyum kaynağıdır ve sadece bir avuç badem doğal olarak iştahınızı iyi bir süre bastırabilir. 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre, bademlerin tokluk hissini artırdığı ve kilo yönetimine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Ayrıca bal ile karıştırılmış badem yiyebilir veya ceviz gibi diğer kuruyemişler ve kabak çekirdeği gibi tohumlarla birlikte badem karışımı hazırlayabilirsiniz.

kahve-depophotos-1546610.jpg

KAHVE

Kahve çekirdeklerindeki kafein ve antioksidanlar da iştahınızı bastırmaya yardımcı olabilir. Bir fincan kahve, yemek sonrası aşermeler için harika olabilir. Kalori yakmaya, yağ yakmaya ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olduğu için sade kahve içmeye çalışın. Çok fazla kahve içerseniz veya şeker veya krema oranı yüksek olanları tercih ederseniz fayda sağlamayabileceğinizi unutmayın.

60230ebf79da3e0ff4d319e5.webp

ZENCEFİL

Zencefil, sindirim güçleri ve güçlü tadı nedeniyle Hint evlerinde yaygın olarak tüketilmektedir. Yemeklerinize zencefil eklemek hem enerjinize katkıda bulunur hem de doğal olarak iştahınızı bastırır. 2012'de yapılan küçük bir araştırma, kahvaltıda zencefil tüketen erkeklerin yemekten sonra en az 3 saat daha tok hissettiklerini buldu. Zencefil, tıbbi özellikleri nedeniyle mide bulantısını hafifletmeye de yardımcı olur.

adobestock-172352188-800x450.jpg

ELMA

Meyveler öğün aralarında yemek için mükemmel yiyeceklerdir. Doğal, besleyici ve lezzetli tatlarla doludurlar. Isırmak için harika bir meyve elmadır. Tüm elma çeşitleri, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olan çözünür lif, pektin ve su içeriği ile doludur. Bunlar biraz çiğneme süresi gerektirdiğinden, vücudunuza artık aç olmadığınızı anlaması için daha fazla zaman vererek aşırı yemenizi engeller. Çok fazla cips yemek kilonuzu artırabilir, ancak çok fazla elma yemek, gereksiz yere yemediğiniz sürece birçok fayda anlamına gelir. Elmalar glikozunuzu düzenler, enerji seviyenizi artırır ve ek kalorilerin emilmesini önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN