Doğru Diş Macunu Nasıl Seçilir? Diş Macunu Seçerken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Doğru Diş Macunu Nasıl Seçilir? Diş Macunu Seçerken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Bugün piyasada birkaç farklı diş macunu markası var, bu da farklı süpermarketlerdeki raflardan birini seçmeyi zorlaştırıyor. Ne olursa olsun bu kararı vermelisiniz çünkü diş hijyeniniz önemlidir...

Diş hekimleri günde iki-üç kez dişlerimizi fırçalamamızı ve diş macununa çok dikkat etmenizi tavsiye ediyor. Bazen tüketiciler olarak, diş macunları üzerindeki farklı etiketlerden geçmemiz tavsiye edilir, bu önemli satın alma işlemini yapmadan önce diş macununun yapımında kullanılan malzemeleri kontrol edin, ancak bu bileşenler hakkında fazla bir şey bilmiyoruz. Bazı insanlar çocukluklarından beri kullandıkları diş macunu markasına bağlı kalmayı veya mevcut seçeneklerden en ucuzunu seçmeyi tercih ederler. Hangi diş macunlarını kullanacağınızdan çok emin değilseniz, işte doğru olanı seçmek için bazı ipuçları:

DİŞ HEKİMİNİZDEN TAVSİYE ALIN

Diş hekiminize danışmak, orada doğru diş macununu satın aldığınızdan emin olmanın en kolay yoludur. Bunun nedeni, diş hekimlerinin diş ve tabii ki diş macunu konusunda profesyonel olmalarıdır. Size verecekleri tavsiyeler asla tükenmeyecek ve iyi, eğer bunları takip ederseniz doğru yolda olacaksınız. Dişlerinizi duyarsızlaştıracak beyazlatıcı diş macunu seçmenize yardımcı olabilirler. Ayrıca diş hekiminin size kaçınmanızı söylediği şeylere de çok dikkat etmelisiniz, çünkü bunu size söylemelerinin iyi bir nedeni vardır.

haberici1-001.jpg

İÇİNDEKİ FLORÜR MİKTARINI DÜŞÜNÜN

Florür içeren diş macunu kullanarak günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamanız gerekmektedir. Bunun nedeni, florürün çürüklerle savaşarak dişlerinizin sağlığını önemli ölçüde geliştirmesidir. Sonuç olarak, etrafındaki birçok diş macunu florür içerir, ancak doğal olanların bu önemli bileşeni içermediğini göreceksiniz. Bunun açıklaması, doğal olanların çoğunlukla daha iyi beslenmeye ve ayrıca florür kullanımı nedeniyle karşılaşabileceğiniz farklı sorunlara odaklanması kadar basittir. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, florürün altı yaşın altındaki çocuklar için tavsiye edilmediği, ancak diğer birçok kişinin hala şiddetle tavsiye ettiği bulundu.

DİŞLERİNİZ HASSAS İSE BEYAZLATICI DİŞ MACUNLARINDAN KAÇININ

Beyazlatıcı diş macunları size o muhteşem gülümsemeyi verecek çok güçlü bileşenler içerir. Dişlerinizi parlatmada genellikle çok güvenli ve etkilidirler. Ne yazık ki, bazı insanlar hassas dişlere sahiptir. Bu nedenle, bu beyazlatıcı diş macunlarındaki kimyasallar aslında onlar için biraz tahrişe neden olabilir ve hatta semptomlarını kötüleştirebilir. Bu nedenle, hassas dişleriniz varsa, belirli bir diş macununa karar vermeden önce çok fazla araştırma yapmak en iyisidir. Daha da iyisi, hata yapmaktan kaçınmak ve en nazik seçenekleri elde etmek için sadece profesyonel tavsiye alın.

haberici.jpg

ETİKETLERİ DİKKATLİCE OKUYUN

Belirtildiği gibi, etrafta farklı diş macunları var, bazıları çocuk olarak etiketlenirken diğerleri sadece yetişkin olarak etiketlenir. Bu nedenle sadece yetişkinlere yönelik diş macunlarını çocuklarınızdan uzak tutmanız çok önemlidir. Ayrıca, belirli bir süre sonra kullanmayı düşünüyorsanız, başkalarının bir diş hekimi görmenizi önerdiğini fark edeceksiniz. Etiketlerde yazılı bulduğunuz talimatlara her zaman çok dikkat ettiğinizden emin olun. Ayrıca, belirli bir diş macunundaki bileşenler ne kadar fazlaysa, ona karşı duyarlı olma şansınızın o kadar yüksek olduğunu unutmayın.

TATLANDIRICILARLA DOLU DİŞ MACUNLARINDAN KAÇININ

Diş macunu kullanmamızın en büyük nedeni, dişlerinizin daha ilk etapta çürümesini önlemek ve aynı zamanda genel diş hijyeninizi teşvik etmektir. Onları biraz daha tatlı hale getirmek için şeker içeren bazı diş macunları olsa da, aşırı şekerli olanlar aslında çok verimsiz olabilir. Çoğu durumda çok şeker içerenler çocukların kullanımı içindir ve bu yüzden etiketlere çok dikkat etmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN