Ellerinize İyi Bakın, Size Sağlığınız Hakkında Çok Şey Söylüyorlar

Ellerinize İyi Bakın, Size Sağlığınız Hakkında Çok Şey Söylüyorlar

Her gün her saniye sürekli hareket halinde olan emektar ellerimize gerçekten iyi bakıyor muyuz? Ellerimizin bize aslında sağlığımız hakkında çok şey söylediğini biliyor muydunuz? İşte gündemde fark yaratacak olan

Vücudunuz, sağlığınızın durumu hakkında size her şeyi söyleyen harika bir makinedir. Tek yapmanız gereken iyi bakmayı öğrenmek! Örneğin, elleriniz vücudunuzda neler olup bittiğinin önemli bir göstergesidir. Size asla görmezden gelmemeniz gereken her türlü sinyali verirler. Peki emektar ellerinize gerçekten yakından bakıp incelediniz mi? Nelere dikkat etmelisiniz? Haberimizde ellerinizin sağlığınız hakkında normalde düşünmeyeceğiniz bir şeyler söylemesinin birkaç yolu bulunmaktadır.

signals-hands.jpg

ELLERDE VE PARMAKLARDA KARINCALANMA

Eğer ellerinizde ve parmaklarınızda karıncalanma varsa, B1, B6, B12 ve E vitamininden yeterince almadığınız anlamına gelebilir. Diyetinize dikkat edin. Elinizde veya ayaklarınızda bu hissi hissediyorsanız, günlük rutininize diyet takviyeleri ekleyin. Şüpheniz varsa, doktorunuzu ziyaret edin.

MAVİ PARMAK UÇLARI

El parmaklarınızın uç kısımları mavi renkteyse, bu kandaki zayıf dolaşımı veya düşük oksijen seviyelerini gösterir. Genellikle zararlı değildir, ancak zatürre eşlik ediyorsa akciğer hastalığının bir işareti olabilir. Endişeniz varsa daima doktoru arayın.

PARMAK UÇLARINDA UYUŞMA HİSSİ

El parmaklarınızda uyuşma hissi oluyorsa, bu kan dolaşımı ile ilgili sorunları gösterebilir. Bununla birlikte, sıkışmış bir sinir veya kardiyovasküler hastalığın sonucu da olabilir.

uyusma-karincalanma-hissi.jpg

BEYAZ VEYA MAVİ, UYUŞMUŞ PARMAKLAR

El parmaklarınızın rengi beyaz veya maviyse birde bunun üzerine parmaklarınızda uyuşma varsa, Buerger hastalığının bir belirtisi olabilir. Bu durum, küçük ve orta kan damarlarında artan iltihaplanmaya yol açar. Genellikle ağır sigara içmenin bir sonucudur.

SOLUK TIRNAK YATAĞI

Tırnak yatağınıza bir süre basarsanız, beyaza dönecek, ancak daha sonra tekrar pembeleşecektir. Bu normal. Ancak tırnak yatağı beyaz kalırsa bu demir eksikliği belirtisi olabilir.

EL TİTREMESİ

Eğer ellerinizde titreme varsa, ilk olarak, kafein alımınıza ve stres seviyenize dikkat edin. Çok fazla stres ve kahve ellerinizde titreşime neden olabilir. Ardından doktorunuzu ziyaret edin. Parkinson'un erken bir belirtisi olabilir.

basliksiz-17.jpg

KIRMIZI, SİVİLCELİ AVUÇ İÇİ

Avuç içleriniz kırmızı renkte ve sivilceler varsa bir karaciğer hastalığının erken belirtisi olabilir. Bu devam ederse, doktora gidin.

ŞİŞMİŞ PARMAKLAR

El parmaklarınızda şişmeler meydana geliyorsa, bu genellikle çok fazla tuzun sonucudur. Daha az yemeye çalışın ve daha az su tutmanıza yardımcı olup olmadığına bakın.

TERLİ AVUÇLAR

Elleriniz ve avuçlarınız çok terliyorsa, bu, aşırı aktif bir tiroid bezinin sonucu olabilir. Çok sık acı çekiyorsanız, doktorunuzu arayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN