Eltinizle kahve içerken iki lafın belini kırın sağlıkla kalın! Kahvenin bu faydasını duyunca elinizden fincan düşmeyecek

Eltinizle kahve içerken iki lafın belini kırın sağlıkla kalın! Kahvenin bu faydasını duyunca elinizden fincan düşmeyecek

Kahve hayattır. Ülkemizde ve dünyada en sevilen içeceklerden biri olan kahvenin vücuda birçok faydası vardır. Peki sağlıklı yaşam için günde kaç fincan kahve içmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Sabahları bir fincan kahve ya da öğle yemeğinden sonra bir içecek olarak içmek çoğu insan için günlük bir rutin gibi görünebilir, ancak doktorlar, izin verilen miktarda alındığında vücut için bir dizi faydası olduğunu öne sürüyorlar. Kahvenin ana bileşeni olan kafein, kalbi sağlıklı tutmak da dahil olmak üzere çeşitli kardiyovasküler faydalarla ilişkilendirilmiştir ve belirli kanser türlerinin riskini azaltır. Aslında kahve ayrıca antioksidan görevi gören magnezyum, potasyum ve E vitamini gibi mikro besinler içerir. Bu haberimizde uzmanlara göre, kahveyi tüketebileceğiniz yolları ve günde kaç fincan kahve içmeniz gerektiğini anlatacağız.

60ee9e5f4e3fe101b4367152.webp

E vitamini, kalp hastalıkları gibi farklı hastalıkları önlememize yardımcı olan bir antioksidan görevi görür. Bunun yanı sıra kahve, belirli kanser türlerinin ve diğer kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltır. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, ''İzin verilen bir limitte kahve veya kafein alıyorsak, araştırmalar anksiyete bozukluğu riskini azaltmaya yardımcı olduğunu ve kişiye konsantrasyon, denge ve enerji verdiğini gösteriyor'' diyorlar.

Kahve, bir kişinin ruh halini bile etkiler. Aslında, bir kişi kendini kötü hissediyorsa canlandırır. Depresyonda olduğunuzda bir fincan kahve için. Bu bir ruh halinizi yükseltir. Ayrıca kahve, vücuttaki iltihabı azaltan polifenol içerir. Birisi kilo vermek istiyorsa, kahve kalori yakıcı olabilir. Ayrıca uzmanlar, Parkinson hastalığından muzdarip bir kişi için de kahve içmek faydalı olabilir diyor.

kahve-icmek-kalp-sagligi-icin-iyi-mi-kotu-mu.jpg

GÜNDE KAÇ FİNCAN KAHVE İÇİLİR?

Doktorlar günde 2-3 fincan kahve önermektedir. Bu limiti aşarsanız uzmanlar vücut üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurguluyorlar. Bir fincan kahve, bir kişiye yaklaşık 100 miligram kafein verir. Yani, 5-7 bardaktan fazla tüketiyorsanız, sisteminize izin verilen sınırın ötesinde 700 miligramdan fazla kafein koymuş olursunuz. Hatta bazı insanlar yan etkileri olan günde 2.000 miligramdan fazla kafein tüketir. Kardiyovasküler hastalıklara ve kaygıya yol açabilir ve bir kadının üreme sağlığını da etkileyebilir.

KAHVE İÇİN ÖNERİLEN YOLLAR

Kahvenizi sütlü içmek, ona daha fazla kalori eklemek anlamına gelir. Ancak süt seçimine dikkat edilmelidir. Kahvenizin yanında tam yağlı süt tavsiye edilmiyor. Ayrıca şeker de kalorilere katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN