Estetik operasyon öncesi doktora diploma sorun

Estetik  operasyon  öncesi doktora diploma sorun

Estetik cerrahisinde merdiven altı ucuz uygulamaların kişilerin sağlığı tehdit ettiğini söyleyen Op. Dr. Ozan Balık, “Branşımız dışındaki hekimlerin bu işe bulaşması doğru değildir. Yani meme estetiği yapan, karın germe yapan bir genel cerrah, dolgu, botoks yapan onkolog olmaz. Bunlara çok dikkat etmek gerek” uyarısında bulundu.

Balık, merdiven altı uygulamalarda işlem ekibinin içinde sağlıkçı var mı yok mu bilinmediğini belirterek, “İnşaatta çalışıp daha sonra saç ektiğini gördüğüm duyduğum insanlar var. Bu insanların sağlıkla bir alakası yok ama burada pazardan pay alma şeklinde bir düşünce var” şeklinde konuştu.

Estetik cerrahı işlemlerini plastik cerrahı uzmanının yapabileceğini kaydeden Balık, şunları aktardı: “Eğer bunu kişi göz ardı ediyorsa, sonuçlarına da katlanmayı göze almalı. Diplomasını sorun, ben bu diplomaları buraya dizene kadar bir ömür çabaladım, bunu göstermekten gurur duyarım. Bana lütfen bunu sorun, hatta bana doktor musunuz diye sorun. Bir işlem yaptıracaksanız siz kimsiniz diye sorun. Bunu sormak zorundasınız günümüzde maalesef böyle. Çünkü bu gerçekten bir pazar. Evet biz Hipokrat yeminiyle bu işi yapıyoruz, evet bu sağlıkla ilgili bir konu ama bu sektör kolay para kazanmak isteyenlerin saldırısı altındadır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN