Evin Temizliğini Siz Yapın Daha Uzun Yaşayın! Bunu Yapan Erkeklerin Daha Uzun Yaşadığı Kanıtlandı

Evin Temizliğini Siz Yapın Daha Uzun Yaşayın! Bunu Yapan Erkeklerin Daha Uzun Yaşadığı Kanıtlandı

Evi temizlemek tarih boyu kadınlar ile özdeşmiş olsa da son yapılan bir araştırmaya göre bunun modası geçmiş durumda. Erkekler de ev işlerini mükemmel bir şekilde yapabilirler! Bununla birlikte, tüm erkekler bununla aynı fikirde değildir ve birçok çift için ev işleri eşit olarak bölünmez. Kocanız bütün gün sadece oturuyor mu? Ona okuması için bu haberi sunun!

Gerçekçi olalım: 'evi temizlemek', yapılacaklar listesindeki en eğlenceli iş değil. Elbette, işimiz bittiğinde sonucun nasıl göründüğünü seviyoruz ancak bu, genellikle çok fazla ertelemeden sonra gelen şeylerden biri. Ev işlerini üstlenmek zorunda olduğunuz günlerden korkuyor musunuz? Ev işlerine nasıl tepki verdiğini yeniden düşünmek isteyebilirsin. Hayatınıza yıllar eklemek söz konusu olduğunda, muhtemelen aktif olmanın anahtar olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Ancak bu, bir maraton için antrenmana başlamanız veya egzersiz sınıfınızda uyuduğunuz için kendinizi hırpalamanız gerektiği anlamına gelmez. Son bir araştırmaya göre, günlük ev işleri ve ayak işleri tamamlayan erkekler, sağlığını korumada önemli bir rol oynayabilir ve hatta daha uzun yaşamalarına yardımcı olabilir.

Evin Temizliğini Siz Yapın Daha Uzun Yaşayın! Bunu Yapan Erkeklerin Daha Uzun Yaşadığı Kanıtlandı

mannen-schoonmaken.png

Pencereleri temizlemek, bulaşıkları yıkamak ve yerleri paspaslamak; Erkekler daha uzun yaşamak istiyorlarsa bu işleri hemen yapmaya başlasalar iyi olur! Kanada' da McMaster Üniversitesi ve Hamilton Sağlık Bilimleri, Sağlık Araştırma Enstitüsü için araştırma konusunda işbirliği yaptı. Günde 30 dakika ev işi yapmanın erkekler için erken ölüm riskini yüzde 28 oranında azaltacağını keşfettiler. Kalp sorunları yaşama şansı da yüzde 20 ile azaldığını açıkladılar.

Kadınlar bu araştırmanın sonucunu sevinerek eşlerine göstermeye başladılar

Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nden baş araştırmacı Dr Scott Lear şunları söyledi: "Bu çalışmaya düşük ve orta gelirli ülkeleri dahil ederek, aktif işe gidip gelme, aktif bir işe sahip olma ve hatta ev işi yapma gibi faaliyetlerin faydasını belirleyebildik. " dedi. Araştırmacılar, 17 farklı ülkeden 130.000 kişi üzerinde çalıştı. Bu, insanlar yedi yıllık bir süre boyunca haftada en az 150 dakika aktif olursa, ölüm oranının yüzde sekiz oranında azaldığını gösterdi. Her hafta 750 dakika yürüyen veya yürüyüş yapanların erken ölme şansı yüzde 36 daha düşük ! Çalışma ayrıca, daha fazla ev işi yapanların kendilerini daha sağlıklı hissettiklerini de vurguladı. Yapılan bu son çalışma dünyada da büyük ses getirdi. Tüm evi süpürmekten daha aktif olan nedir? Beyler, koltuktan kalkın ve ortalığı temizleyin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN