Gizemli hepatit bir ülkeye daha sıçradı

Gizemli hepatit bir ülkeye daha sıçradı

Meksika Sağlık Bakanlığı, 4 çocukta ilk akut hepatit hastalığının tespit edildiğini bildirdi.

İlk olarak 5 Nisan'da İngiltere'de ortaya çıkan akut hepatit hastalığı ABD'de görülmesinin ardından Meksika'ya da sıçradı. Meksika'nın kuzeyindeki Nuevo Leon Eyaleti’nin Sağlık Bakanı Alma Rosa Marroquin'in konuya dair yaptığı açıklamaya göre; sağlık kuruluşlarında farklı yaşlardaki 4 ayrı çocukta akut hepatit hastalığının tespit edildiğini belirtti.

Marroquin, şimdilik hepsinin durumunun stabil olduğunu ve hastalığın seyrini izlemek amacıyla çocukların gözlem altında tutulduklarını söyledi.

Cumhurtiyet’in aktardığı habere göre; Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya çapında 450 akut hepatit hastalığı vakası kaydedilirken, ABD'de 5, Endonezya'da 5 ve Filistin'de 1 olmak üzere toplam 11 çocuğun akut hepatit hastası olduğu açıklandı.

Hastalığın sebebi henüz bilinmezken, uzmanlar “adenovirüsten” şüpheleniyor. Yetkililer, hastalarda en çok karın ağrısı, ishal ve kusma gibi sindirim sistemi şikâyetlerinin yanı sıra ciltte ve gözlerde sarılık görüldüğünü bildiriyor.

Akut hepatit hastalığının şimdiye kadar İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsrail, Japonya, Endonezya ve Arjantin'in de dâhil olduğu 20 ülkede görüldüğü açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN