Göz seğirmesi nedir, neden olur? Göz seğirmesi tedavi yöntemleri

Göz seğirmesi nedir, neden olur? Göz seğirmesi tedavi yöntemleri

Günlük yaşantıda sık sık karşılaşılan göz seğirmesi problemi hayatı olumsuz etkilemektedir. Göz seğirmesinin neden olduğu ve nasıl geçeceğim en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. İşte göz seğirmesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Hiç beklenmedik anlarda ortaya çıkan göz seğirmesi birçok kişi de görülmektedir. Tedavi edilmediği durumlarda kalıcı hale gelebilen bu göz hastalığı ciddi sorunlara da yol açabilir. Günlük hayatta çok sık karşılaşılan göz seğirmesinin nedenleri de merak ediliyor. İşte göz seğirmesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

GÖZ SEĞİRMESİ NEDİR?

Miyokimi olarak adlandırılan göz seğirmesi, göz kapaklarında bulunan kasların istemsiz olarak kasılması ile ortaya çıkmaktadır. Kişiden kişiye göre farklılık gösteren bu hastalık zaman zaman uzun süreli olabilmektedir. Aylarca sürdü görülen göz seğirmesi 1-2 dakika kadar da sürebilir.

Farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan göz seğirmesi, tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Genellikle birkaç gün ya da hafta içerisinde geçtiği gözlemlenen göz seğirmesinin uzun süreli olması durumunda doktora gidilmelidir.

Göz seğirmesi nedir

GÖZ SEĞİRMESİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Birçok farklı nedenle ortaya çıkan göz seğirmesi kişileri rahatsız edebilmektedir. Sorunun kaynağını bularak ortadan kaldırmak önemli bir tedavi yöntemidir. Göz seğirmesinin nedenleri şu şekildedir:

Yorgunluk

Uykusuzluk

Uyku düzensizliği

Stres

Gözlerde tahriş

Göz alerjisi

Göz kuruluğu

Göz enfeksiyonları

Çok parlak ışık olan yerlerde bulunmak

Güneş, rüzgar ve kirli hava

Göz kapağında gerginlik

Gözün çok fazla ovuşturulması

Göze alınan fiziksel darbeler

Kafein, alkol ve tütün ürünlerinin kullanımı

Kullanılan bazı ilaçlar

STRESE BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Birçok hastalığın kaynağında stres yatarken göz seğirmesi problemi de stres kaynaklı olabilir. Stres altında göz seğirmesi yaşamak en sık karşılaşılan problemlerden bir tanesidir. Özellikle sol gözde görülen seğirme strese bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bilgisayara bakmak, kitap okumak gibi aktivitelerde göz seğirmesi neden olur.

SAĞLIKSIZ BESLENMEYE BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Sağlıksız beslenmenin göz üzerinde de etkileri bulunmaktadır. Bu etkilerden biri göz seğirmesi olarak görülmektedir. Yetersiz ve sağlıksız beslenmek vücut direncini düşürürken B12 ve demir eksikliği de ortaya çıkarır. Bu vitaminlerin vücuttan eksik olmasın göz seğirmesi problemine neden olur.

ALERJİYE BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Kişilerin alerjik bünyeye sahip olması ve göz alerjisinin bulunması göz seğirmesi problemi yaşamasına neden olmaktadır. Özellikle toz ve polen alerjisi bulunan kişiler sıklıkla göz seğirmesi yaşamaktadır. Alerjik nedenlerle göz seğirmesi yaşayan kişilerin doktor kontrolü altında tedavi edilmesi gerekir.

Göz seğirmesi tedavi yöntemleri

YORGUNLUĞA BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Gözlerin fazla yorulması da göz seğirmesine neden olur. Uzun süreli kitap okumak, bilgisayar başında vakit geçirmek göz seğirmesi problemine neden olurken güneş gözlüğü kullanmamak da göz seğirmesini tetikler. Göz yorgunluğu göz seğirmesi problemine ortaya çıkarır.

KAFEİN TÜKETİMİNE BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Fazla kafein tüketmek ya da alkol tüketmek sinir sistemini etkilediği için göz seğirmesini de ortaya çıkarır. Bu nedenle ortaya çıkan göz seğirmesi problemini bol su tüketerek ortadan kaldırabilirsiniz.

GÖZ KURULUĞUNA BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Göz kuruluğu, göz seğirmesi problemine tetikleyen etkenlerden biridir. Uzun süre lens kullanmak ya da bilgisayara bakmak göz kuruluğu yapmaktadır. Yaşın ilerlemesi ve kullanılan ilaçlar da göz kuruluğu yapmaktadır. Bu nedenle kişilerin doktor kontrolüne gitmesi gerekir.

KULLANILAN İLAÇLARA BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Farklı nedenlerle birçok ilaç kullanılırken bu ilaçların göz seğirmesini tetiklediği tespit edilmiştir. Bazı ilaçların yan etki olarak göz seğirmesi problemi yaptığı ortaya çıkmıştır. Özellikle düzenli ve uzun süreli kullanılan ilaçlarda bu problemle sık sık karşılaşılır.

İLTİHAPLANMALARA BAĞLI GÖZ SEĞİRMESİ

Sıklıkla görülen problemlerden biri de iltihaplanmalara bağlı olarak yaşanan göz seğirmesidir. Uzun süre yaşanan göz seğirmesi kolye ya da göz kapağında oluşan iltihaplanmaları bağlı olabilir. İltihap göz kapağı düşüklüğüne neden olurken göz seğirmesi problemini de tetiklemektedir. Bu problemi yaşayan kişilerin acilen doktora başvurması gerekir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN