Gribe Karşı Kendinizi Silahlandırmak İster Misiniz? Öyleyse Bu Sebzeyi Daha Sık Yiyin

Gribe Karşı Kendinizi Silahlandırmak İster Misiniz? Öyleyse Bu Sebzeyi Daha Sık Yiyin

Grip, virüslerin neden olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Grip ilaçlarla, bitkisel çaylarla veya besin takviyeleri ile kısa sürede geçebileceği gibi risk faktörleri bulunan kimi hastalarda oluşabilecek ileri komplikasyonlarıyla tedavi edilmezse ölümcül hale gelebilmektedir. İşte gribe karşı bol bol tüketmeniz gereken o sebze...

Yılın herhangi bir gününde grip olabilirsiniz, ancak hava soğuk olduğunda risk biraz daha yüksek gibi görünüyor. Kışın ve bahar mevsiminde kesinlikle daha fazla hapşırma oluyor ve siz farkına bile varmadan arkadaşlarınızdan veya meslektaşlarınızdan biri size güzel bir grip geçiriyor. Bunu tamamen engelleyemezsiniz, ancak örneğin bu sebzeyi daha sık yiyerek bağışıklık sisteminize kesinlikle yardımcı olabilirsiniz. Adil olmak gerekirse, genellikle çok fazla sebze yemek önemlidir, ancak bu, gribi önlemeye daha da yardımcı olur!

basliksiz-19.jpg

GRİBE KARŞI KENDİNİZİ SİLAHLANDIRMAK İSTER MİSİNİZ? ÖYLEYSE BU SEBZEYİ DAHA SIK YİYİN

Genel olarak yeterince sebze yemeniz gerektiği gerçeğinin yanı sıra, sizi gerçekten gripten koruyan bir sebze var işte o mantar. Mantarlar, bağışıklık sisteminiz için çok iyi olan vitamin ve minerallerle doludur. Mineraller açısından da zengin bir besindir. Potasyum, fosfor, selenyum, magnezyum, demir ve çinko içerir. Geleneksel Çin tıbbında mantarlar, yüzlerce yıldır birileri ateşlendiğinde veya grip olduğunu hissettiğinde kullanılmaktadır. Çünkü karaciğeri detoksifiye ederler. Mantarların griple savaşmanın ve hatta önlemenin yanı sıra çok daha fazla faydası vardır. Kalorileri ve sodyumları düşüktür ve ayrıca çok fazla kolesterol içermezler. Mantarın zengin B grubu vitamini içeriği sayesinde sinir sistemi, protein, lipid ve karbonhidrat metabolizması üzerindeki olumlu etkisi bulunmaktadır.

mantar.webp

GRİP SAVAR MANTAR

Mantardan nefret ediyor musun? O zaman en azından ıspanak ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler yediğinizden emin olun. Çok fazla mantar tüketen kişilerin sağlıklı kalabilmeleri için yeterli miktarda diğer sebze ve meyveleri de yemeleri gerekir. D vitamininin yanı sıra yeterince egzersiz yapmak da önemlidir. İkisini birleştirin ve öğle yemeğinden hemen sonra güneşte yürüyüşe çıkın. Ara sıra birkaç güneş ışınını yakalama fırsatınız yok mu? O zaman özellikle kış aylarında D vitamini takviyesi almaya başlamak iyi bir fikir olabilir.

basliksiz-20.jpg

MANTAR 250 YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİP

Bir buçuk milyondan fazla türü olan mantarlar çok yağışlı havalardan sonra ağaç diplerinde kendiliğinden ortaya çıkar. Zehirli olanlarının dışında yenilebilen mantarlarda vardır. Bu mantarlar 100 gramlık etin vücuda sağladığı faydaların aynısını bir tabak tüketildiğinde sağlar. Eğer mantar türleri iyi bilinmiyorsa doğadan toplanan mantarların tüketilmesi tehlikeli olabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN