Gribi ve boğaz ağrısını bıçak gibi kesiyor! Bir an önce iyileşmek isteyenler bu tarifi arıyor!

Gribi ve boğaz ağrısını bıçak gibi kesiyor! Bir an önce iyileşmek isteyenler bu tarifi arıyor!

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklar arttı ve hastaneler dolup taştı. Peki bizi harap ve bitap düşüren hastalıklardan nasıl kurtulabiliriz? İşte sizi ayağa dikecek olan o mucize içecek...

Grip, burun, boğaz ve bazen akciğerleri enfekte eden influenza virüslerinin neden olduğu bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. Hafif ila şiddetli hastalığa neden olabilir ve bazen ölüme yol açabilir.

GRİP BELİRTİLERİ

Grip (grip) hafif ila şiddetli hastalığa neden olabilir ve bazen ölüme yol açabilir. Grip belirtileri genellikle aniden ortaya çıkar. Grip olan kişiler genellikle bu semptomların bir kısmını veya tamamını hissederler:

  • ateş veya ateşli / titreme hissi
  • öksürük
  • boğaz ağrısı
  • burun akıntısı veya tıkalı burun
  • kas veya vücut ağrıları
  • baş ağrısı
  • yorgunluk
  • bazı kişilerde kusma ve ishal olabilir, ancak bu durum çocuklarda yetişkinlerden daha yaygındır.

GRİP NASIL YAYILIR?

Uzmanların çoğu, grip virüslerinin esas olarak grip olan kişiler öksürdüğünde, hapşırdığında veya konuştuğunda oluşan küçük damlacıklar tarafından yayıldığına inanıyor. Bu damlacıklar yakınlardaki insanların ağızlarına veya burunlarına düşebilir. Daha seyrek olarak, bir kişi üzerinde grip virüsü bulunan bir yüzeye veya nesneye dokunup ardından kendi ağzına, burnuna veya muhtemelen gözlerine dokunarak grip olabilir.

balli-suyun-faydalari.webp

GRİBİ VE BOĞAZ AĞRISINI BIÇAK GİBİ KESİYOR! BİR AN ÖNCE İYİLEŞMEK İSTEYENLER BU TARİFİ ARIYOR!

İşte yakalandığınız hastalıktan bir an önce sizi kurtarmaya yardımcı olabilecek o içecek tarifimiz;

MALZEMELER

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tarçın

Büyük bir fincan sıcak su

YAPILIŞI

Sıcak su ile balı karıştırıp daha sonra üzerine elma sirkesini, limon suyunu ve tarçını ekliyoruz. Biraz karıştırınca tarifimiz hazır.

BAL; İyileşmeyi hızlandıracaktır. Vücuda enerji verdiği için kasların yorgunluğunu alacak ve daha hızlı toparlanmasını sağlayacaktır. Virüslerin vücuttan temizlenmesine de yardımcı olacaktır.

ELMA SİRKESİ; Grip ve soğuk algınlığında göğsü yumuşatan ve bu hastalıkları hafif atlatmak için birebir. Elma sirkesi öksürüğe yol açan enfeksiyonlara neden olan patojenleri öldürür.

LİMON SUYU; Akciğerleri ve boğazları yumuşatma etkisine sahip olan limon, öksürüğe de iyi gelir.

TARÇIN; Vücutta bakteriler, virüsler, mantar ve parazitlerden kaynaklı olarak oluşan enfeksiyonlarla mücadele eder. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı daha güçlü bir şekilde savaşmasına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN