Güneş kremi alırken nelere dikkat etmeliyiz? Güneş kremlerinde bulunan SPF nedir? Güneş kremi nasıl kullanılır? En iyi korumaya sahip güneş kremleri

Güneş kremi alırken nelere dikkat etmeliyiz? Güneş kremlerinde bulunan SPF nedir? Güneş kremi nasıl kullanılır? En iyi korumaya sahip güneş kremleri

Yaz mevsiminde en çok kullanılan ürünler güneş koruyucular. Güneş koruyucular evet etkilidir fakat etkisi olduğu gibi zararları da var. Güneş koruyucular ile ilgili detaylar haberimizde!

Yaz mevsiminde güneşten korunmak için bir çok ürün kullanıyoruz. Kullandığımız ürünlerin etkisi oluyor. Zararları ise daha sonradan kendini gösteriyor.

Güneş koruyucuları kullandığımız da hem güneşin zararlı ışınlarından korunuyoruz hem de cildimizde kuru bir görüntü olmasını engelliyoruz. Sadece yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de içerisinde güneş koruma içeren ürünler kullanmanız gerekir.

SPF nedir?

SPF çoğu güneş kremlerinin üzerinde bulunan bir yazıdır. güneş koruma faktörü anlamına gelmektedir. Ayrıca SPF faktörü ne kadar fazla ise o kadar iyi bir koruyucu olma niteliği taşır.

Güneş kremi faktörü nasıl seçilir?

Güneş kremi alırken cilt tipinize uygun ve SPF oranı yüksek olan güneş kremleri seçmenizde fayda var. Sabah ve akşam yenilebilirsiniz. Genellikle SPF30- SPF50 güneş kremleri tercih ediliyor. Eğer öğle saatlerinde dışarı çıkacaksanız SPF50 seçmenizde fayda var.

Güneş kremi Seçimi nasıl yapılmalıdır?

Güneş kremi seçerken, kremin içerisinde bulunan maddeler büyük önem taşır. UVA ve UVB ışınlarından sizi koruyacak kremlere yönelmelisiniz. Güneş koruma faktörü zaten dışarı çıkacağınız saate göre 30 yada 50 faktör seçeneğini belirleyin. Cilt tipinize göre seçmeniz gerekir. Yağlı ciltler kesinlikle yağ içermeyen bir güneş kremi kullanmalıdır.

Fiziksel güneş koruyucu nedir?

Fiziksel güneş koruyucu güneşten gelen UV ışınlarından cildimizin emmesini engelleyen güneş kremleridir. Güneşin cilde verebileceği zararlı etkenlerden korur. Eğer hassas bir cildiniz var ise çocuklar için olan güneş kremlerini kullanarak güneşten gelen tehlikeli ışınlardan korunabilirsiniz.

Kimyasal güneş koruyucu nedir?

Kimyasal güneş koruyucular ise güneşten gelen UV ışınlarını güneş koruyucu tarafından emilmesine ve UV ışınlarını yok etmesine neden olur. Kimyasal güneş koruyucular daha akışkan olması sebebiylede tercih edilir. Ciltte beyaz iz bırakmaz.

Güneş kremi nasıl kullanılır?

Güneşe çıkmadan önce temiz cildinize güneş kremini sürmeniz gerekir. Cildinize sürüp direk güneşe çıkmanızı önermeyiz. Cildin kremi biraz emmesini bekleyebilirsiniz. Bu sürede 15-20 dk arasındadır. Güneş kremini gün boyu yüzünüzde tutmak yerine 1 saate yenileyebilirsiniz. Kolaylık sağlaması için sprey şeklinde olan güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.

En iyi ve çok satan güneş kremleri
Yüksek korumalı güneş kremleri

1. La Roche Posay Anthelios Shaka Fluid güneş kremi SPF50+50ML

Akışkan dokusu ile cildinizde leke bırakmaz, topaklanma yapmaz. Güneş ışınlarından yüksek derecede korur. Her cilt tipine uygundur.

2. Heliocare Ultra güneş koruyucu jel SPF90 UVA/UVB 50 ML
uüksek korumalı güneş kremi

Bu güneş kremi cildi hassas olan tüm herkesin kullanması gereken bir üründür. Çok yüksek koruma sağlamaktadır. Tüm cilt tiplerine uygunluk gösterir.

3. Solante Gold güneş losyonu SPF30 150ML
yüksek korumalı güneş kremleri neler?

Bu güneş kremi yağlı cilde sahip olan herkesin kullanması gereken bir ürün. Çünkü yağ oranı çok çok düşük bir güneş kremidir. Suya dayanıklıdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN