Haftada İki Kez Avokado Yiyin Kalp Hastalığı Riskini Azaltın

Haftada İki Kez Avokado Yiyin Kalp Hastalığı Riskini Azaltın

Uzmanların bir hayli üzerine çalışarak yaptığı çalışmaların sonucuna göre haftada iki kez avokado yemenin kalp hastalığı riskini azalttığını açıkladılar. İşte ses getiren o açıklamalar...

Uzmanlar süper besin kaynağı olan avokadonun faydalarına dikkat çekiyor. Avokado yemek kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. Kalp hastalığı, insanlar Covid-19 pandemisinin ardından acı çekerken bile dünyanın en büyük tehditlerinden biri olarak ortaya çıktı. Yeni bir çalışma, avokado tüketmenin kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini ima ediyor. Yapılan çalışmalarda bitki bazlı doymamış yağları yemenin diyet kalitesini artırabildiğini ve kardiyovasküler hastalıkları önlemede önemli bir bileşen olduğunu buldu.

HAFTADA İKİ KEZ AVOKADO YİYİN KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIN

5fac766a5542841b6073033f.webp

Araştırmacılar, "yüksek avokado alımının daha düşük kardiyovasküler hastalık ve koroner kalp hastalığı riski ile ilişkili olduğu" sonucuna varmak için 68.786 kadın ve 41.701 erkek üzerinde araştırma yaptı. Avokado, Meksika menşeli olduğu söylenen hafif bir tada sahip, zengin, kremsi ve tek tohumlu bir meyvedir. Mutfakta meyve veya sebze olarak kullanılabilirler ve sıklıkla dilimlenir ve salatalara atılır, çorba veya smoothie haline getirilir veya guacamole püresi haline getirilir. Yemek pişirmek için yağ, saç veya cilt için nemlendirici gibi birçok formda kullanılabilir. Bir avokado ayrıca sayısız sağlık yararı sunar ve günlük olarak tüketilebilir. Bununla birlikte, bireysel gıdaların faydalarına odaklanmak yerine, bol çeşitli ve dengeli bir diyete sahip olmak çok önemlidir.

dsc-0008.jpg

KALP HASTALIĞINA YÖNELİK FAKTÖRLER

Yapılan açıklamada uzmanlar kalp hastalıklarının arkasındaki önemli faktörün işlenmiş gıda alımındaki artış olduğunu söyledi. Ayrıca uzmanlar "Tatlı yemekler, alkolsüz içecekler ve meyve suları, rafine yağ ve hareketsiz bir yaşam tarzı şeklinde çok fazla şeker alımı, insülin direncine yol açabilir, iltihaplanma ve kalp sorunlarının arkasındaki faktördür" diyor.

Çalışma hakkında konuşurken avokadoların çok faydalı ve potasyum, lif ve folat açısından zengin tekli doymamış yağ asitleri açısından zengin bir kaynak olduğunu söyledi. Bu nedenle, avokado süper bir besindir.

İLAÇ OLARAK AVOKADO

Uzmanlar temel günlük diyetin öncelikle protein, karbonhidrat ve iyi yağlar açısından dengeli olması gerektiğine dikkat çekti. "Kan şekeri, insülin seviyeleri ve trigliseritler daha düşük bir seviyedeyse, yiyecek herhangi bir hastalık için ilaç olabilir ve kalp ve genel sağlığı yalnızca birkaç hafta içinde iyileştirebilir" diyor.

avokado-faydalari-salatasi-tarifi-nasil-yenilir-tadi-122449.jpg

AVOKADO YEMENİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Büyük potasyum kaynağıdır
  • Folat açısından zengindir
  • C, E, K ve B6 vitamini kaynağıdır
  • Magnezyum açısından da zengindirler
  • Görme için harikadır
  • Bileşenleri kanseri önleyebilir
  • Depresyon risklerini azaltır
  • Sindirimi iyileştirir
  • Doğal olarak detoksifiye eder

Uzmanlara göre sağlıklı bir bedenin anahtarı insülin ve kan şekerini düşük seviyelerde tutmak olduğunu söylüyor. Altta yatan neden her zaman insülin direncidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN