'Halk sağlığından değil şatafatınızdan kısın’

'Halk sağlığından değil şatafatınızdan kısın’

52 ilacın SGK geri ödeme listesinden çıkarılmasına tepki yağdı. TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan “Zaten alım gücü düşük olan vatandaşın ilaca ulaşmasını zorlaşıyor. Vatandaşın cebinden çıkacak fiyat farkı fazlalaşıyor” derken, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de “Halk sağlığından tasarruf olmaz, tasarrufu şatafatınızdan yapın” diye konuştu.

EDA SANĞU

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) 52 ilacın SGK geri ödeme listesinden çıkarılmasına tepki gösterdi. TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan “SGK bazı ilaçları geri ödeme listesinden çıkararak zaten alım gücü düşük olan vatandaşlarımızın birçoğunun ilaca ulaşmasını zorlaştırıyor” diyerek, şöyle devam etti:

‘’TEİS olarak, sağlık harcamalarının bir gider kalemi olmadığını, halk sağlığına yapılan bir yatırım olduğunu bu çerçevede de ilaç harcamalarında tasarrufun geri ödeme listelerinden ilaçların çıkarılmasıyla olmayacağını ve bu yaklaşımdan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Önceki senelerde bu tasarruf modeli öksürük şuruplarında denenmiş olup, uygulamanın sonucunda daha pahalı ilaçların reçetelendiği ve tasarruf değil bir artışın olduğu görülmüştür. Bu yeni ödenmeyecek listesinde yer alan 52 ilaç da pahalı olmayan, birinci ve ikinci kademede fiyatlandırılan ilaçlar olup denenmiş bir yöntemin tekrarında kamunun yararı olmadığını belirtmek istiyoruz. Her şeyden tasarruf edilir ama sağlıktan edilmez.” Saydan, kısıtlamanın beklenenin aksine sağlık harcamalarında artışa neden olacağını kaydederek “Nihayetinde ise vatandaşın ilaçlara ulaşımı engellenmiş ve cebinden ilaç için çıkacak olan ücret fazlalaşmış olacak” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de ilaçların listeden çıkarılmasına tepki göstererek, “Sosyal Güvenlik Kurumu, bu derin iflasın etkilerini azaltabilmek için istikrarlı bir şekilde geri ödeme listesinden ilaç çıkartmaya ve ödemeleri düşürmeye devam etmektedir. Halk sağlığından tasarruf olmaz, tasarrufu şatafatınızdan yapın” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN