Hamilelikte bebek cinsiyeti ne zaman belli olur, bebeğin cinsiyeti ne zaman kesinleşir?

Hamilelikte bebek cinsiyeti ne zaman belli olur, bebeğin cinsiyeti ne zaman kesinleşir?

Hamilelik haberinin alınmasıyla beraber anne ve babanın heyecanlı bekleyişi cinsiyet yönünden olmaktadır. Bu nedenle ebeveynler hamilelikte bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorusuna yanıt aramaktadır. Bebek cinsiyeti ne zaman belli olur?

Hamilelik sürecinde anne baba her zaman bebeğinin sağlıklı olmasını dilerken içten içe de bir cinsiyet geçirmektedirler. Bebek sahibi olmaya hazırlanan çiftler bebeklerinin cinsiyetinin ne zaman kesinleşeceğini merak etmektedirler. Hamilelikte bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Bebek cinsiyeti ne zaman kesinleşir? İşte hamilelikte bebek cinsiyetini öğrenme detayları haberimizde yer almaktadır 

Bebek cinsiyeti ne zaman belli olur?

HAMİLELİKTE BEBEK CİNSİYETİ NE ZAMAN KESİNLEŞİR? 

Hamilelik süreci ay olarak değil genellikle hafta olarak takip edilmektedir. Bebeğin de cinsel organının kesinleşmesi 14. Haftalarda belirginleşmeye başlar. Bu haftaya kadar yanılmalar yaşanabileceğinden kesin olarak bebek cinsiyeti 16. Hafta da annenin ultrasona girmesi üzerine kesinleşir. Fakat bu durumlarda da bebeğin duruşu büyük önem taşır. Bazı hamileler bebeklerinin cinsiyetini daha da geç öğrenmektedir bunun sebebi ise bebeğin pozisyonudur. Bebeklerin cinsiyetinin nasıl belirlendiği ise kromozomlarla alakalı durum söz konusudur. Kadın yumurtası X hücresini taşırken sperm tarafından döllenme anne kromozomundan gerçekleşirse bebeğin cinsiyeti kız olur. Y kromozomlu sperm tarafından döllenme olursa ise cinsiyet erkek olmaktadır. Kadının kromozomlarının hepsi yani 46’sının da X, erkeğin ise 46XY olmaktadır. Bu durumda ise bebeğin oluşumuyla beraber kromozomlara göre bebek cinsiyeti belirginleşir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN