Hassas dişleriniz mi var? Hassas dişlere bu 7 şey neden olabilir

Hassas dişleriniz mi var? Hassas dişlere bu 7 şey neden olabilir

Hassas diş ve diş etine sahip olmak oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bir şey yiyip içerken bu durum tamamen keyfinizi kaçırır. Peki hassas diş ve diş etine sebep olan nedir? Detaylar haberimizde...

Hassas dişlere sahip kişiler bunu hemen anlarlar: Bir bardak soğuk su içmek veya dondurma yemek dişlerinizde yoğun sinir ağrısına neden olur. Bu çok sinir bozucu ve bu kadar hassas olmayan dişlere sahip olmayı çok isteriz. Hassas dişlerinizin arkasındaki nedeni öğrenir öğrenmez, bu konuda bir şeyler yapabilirsiniz.

Bunlar, sorunun kökeninde olabilecek yedi olası şey!

1. Dişeti çekilmesi

Bize güvenin, hassas dişlerden muzdarip olan tek kişi kesinlikle siz değilsiniz: nüfusun neredeyse yarısı bazen diş hassasiyetiyle uğraşıyor. Diş minesi ve diş etleri dentini korur. Bununla birlikte, yaşlandıkça diş etlerimiz dentini açığa çıkararak çekilme eğilimindedir. Dentin soğuk yiyecek veya içeceklerle temas eder etmez çok can sıkıcı bir ağrı yaşayabilirsiniz.

hassas-disler-1024x597.jpg

2. Hasarlı diş etleri ve diş minesi

Dişlerinizdeki hassasiyet giderek kötüleşiyor gibi mi görünüyor? O zaman diş etleriniz ve/veya diş mineniz zarar görebilir. Bu tür bir hasar da dentinin açığa çıkmasına neden olabilir. Diş eti veya mine hasarının nedeni aşağıdaki noktalardan kaynaklanabilir.

3. Fırçalama

Dişlerimizi fırçalamak iyi bir şey değil mi? Evet, ama çok sert veya çok sık fırçalamak da mümkündür. Dişlerinizi fırçalarken ne kadar güçlü olursanız diş etlerinize veya minenize o kadar çok zarar verebilirsiniz. Dişlerinizi günde iki kez yaklaşık üç dakikalık seanslar halinde fırçalayın ve yumuşak, dairesel hareketler yapın.

4. Diş gıcırdatma

Çoğu zaman insanlar dişlerini gıcırdattıklarını fark etmezler çünkü bunu uykudayken yaparlar ya da stresli olduklarında bilinçaltında yaparlar. Ancak diş gıcırdatma dişlerinizdeki mineye ciddi şekilde zarar verebilir. Bu yüzden gün içinde daha dikkatli olmaya çalışın, böylece dişlerinizi gıcırdattığınızı fark edeceksiniz. Dişleriniz için özel bir gece koruyucu da her gece diş gıcırdatmasını azaltmaya yardımcı olabilir. Bir gece bekçisi denemek istiyorsanız, olasılıklar hakkında diş hekiminize başvurun.

sensitive-teeth-001.jpg

5. Diş erozyonu

Diş minesi asitli yiyecek veya içeceklerden zarar görebilir; asit, dişlerinizi fırçalarken mineyi daha kolay fırçalamanıza neden olur. Bu nedenle asitli yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. Bu tür yiyecek ve içeceklere örnek olarak meyve suları, şarap, sirke, narenciye meşrubatları verilebilir.

6. Ağız hijyeni

Ne yazık ki, yaşlandıkça ortaya çıkan diş eti çekilmesi konusunda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ancak ağız hijyeninizi koruyarak süreci oldukça yavaşlatabilirsiniz. Diş etlerinizi mümkün olduğunca uzun süre sağlıklı tutmak için dişlerinizi günlük olarak fırçalayın ve diş ipi kullanın.

7. Çürükler veya çatlak dişler

Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden hiçbiri probleminize uymuyor mu? O zaman bir çürük veya çatlak dişiniz olma ihtimali var. Bu da dişlerinizin çok hassas olmasına neden olabilir. Diş hassasiyetiniz geçmezse, kontrol için diş hekiminizi ziyaret edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN