Hem kansızlık hastalığına iyi geliyor hem de kilo aldırmıyor

Hem kansızlık hastalığına iyi geliyor hem de kilo aldırmıyor

Anemi, yeterli sağlıklı kırmızı kan hücrenizin bulunmadığı duruma verilen addır. Düşük hemoglobin olarak da adlandırılan anemiye sahip olmak, kendinizi yorgun ve zayıf hissetmenize neden olabilir. Peki bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz? İşte detaylar

Kansızlık tedavi edilmediğinde pek çok ciddi sağlık sorununu beraberinde getirir. Anemi belirtileri ve semptomları, aneminin nedenine ve ciddiyetine bağlı olarak değişir. Ayrıca aneminizin nedenlerine bağlı olarak hiçbir semptom göstermeyebilirsiniz. Yaygın olan semptomlar ise şunlardır:

  • Tükenmişlik
  • Zayıflık
  • Soluk veya sarımsı cilt
  • Düzensiz kalp atışları
  • Nefes darlığı
  • Baş dönmesi veya baş dönmesi
  • Göğüs ağrısı
  • Soğuk eller ve ayaklar
  • Baş ağrısı

İlk başta, anemi o kadar hafif olabilir ki fark etmezsiniz. Ancak anemi kötüleştikçe semptomlar kötüleşir.

ANEMİYE İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?

Dr. Ender Saraç kansızlığa iyi gelen besinleri açıkladığı programda, limonla tüketilen az yağlı kırmızı etin, keçiboynuzu pekmezinin, karadut pekmezinin, üzüm pekmezinin, pancar pekmezinin, 1 bardak limonata ile yenen yeşil mercimeğin, erik pestilinin, mor renkli olan tüm meyvelerin ve kivinin kansızlık için birebir olduğunu söyledi. Ayrıca koyu siyah çay ve demir içeren kan yapıcı yiyeceklerden 20 dakika önce ve sonra süt ve süt ürünleri tüketmeyin, aksi takdirde demir emilimi azalır uyarısında bulundu.

Bununla birlikte Uzman Eczacı, Geleneksel Tıp ve Mizaç Aşığı Fidan Pesen Özdoğan'nın Kan Yapıcı içeceği, uygulayanların olumlu sonuçlar aldığı etkili kürlerden biri. Üstelik bu kür şeker ve yağ içermediği için kiloda aldırmıyor. Bunun için 1 orta boy pancarın ve 2 adet havucun kabuklarını soyup tencereye alın. Üzerine 2 litre içme suyu döküp tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın. İçerisinde 1 litre su kalana kadar kaynatın. Daha sonra blenderdan geçirip süzün. Nar suyu ile karıştırıp gün içinde tamamını bitirin. Her gün taze taze hazırlayıp için.

NE ZAMAN DOKTORA GÖRÜNMELİ

Yorgun hissediyorsanız ve nedenini bilmiyorsanız doktorunuzdan randevu alın.

Yorgunluğun kansızlık dışında birçok nedeni vardır, bu nedenle yorgunsanız kansız olmanız gerektiğini düşünmeyin. Bazı insanlar kan bağışında bulunduklarında hemoglobin düzeylerinin düşük olduğunu, bu da anemiye işaret ettiğini öğrenir. Düşük hemoglobin nedeniyle bağış yapamayacağınız söylenirse, doktorunuzdan randevu alın.

Kaynak: Sağlık Haberciniz

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN