Hemşirelik bölümü öğrencilerinin "Kovid-19'da hemşirelik" adlı sessiz tiyatrosu ilgi gördü

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri sağlık çalışanlarının salgın boyu yaşadığı zorlukları "sessiz tiyatro" gösterisi ile anlattı

EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrenciler, Kovid-19 salgını döneminde hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları "sessiz tiyatro" gösterisiyle anlattı. Hemşireliğin Renkleri Kulübü üyesi 15 öğrenci, üniversitenin desteğiyle "Kovid-19'da hemşirelik" isimli sessiz sokak tiyatrosu gösterisini hazırladı. Cumhuriyet Meydan'ında gösteriyi gerçekleştiren öğrenciler kent sakinlerine mesaj verdi. Sessiz tiyatro, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tiyatro gösterisini izleyen EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, gazetecilere yaptığı açıklamada, tiyatro oyununun verdiği mesajları anlamlı bulduğunu söyledi.
Levent, emeği geçen öğrencileri tebrik ve takdir ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Öğrencilerimiz tiyatroda, sağlık alanındaki şiddet olaylarını, pandemide başta hemşirelerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarının çektikleri sıkıntıları aktardılar. Öğrencilerimiz, sağlık çalışanlarının bir taraftan baş tacı edilirken bir taraftan da uğradıkları şiddeti en güzel şekilde sessiz tiyatroyla yansıttılar. Bunu sadece görsel hareketleri ve mimikleriyle bize yansıttılar. Ben o yüzden çok anlamlı buldum."
Benzer etkinliklerin ülke genelinde yapılması gerektiğine işaret eden Levent, bu etkinliklerin sağlık çalışanlarının saygınlıklarının artması açısından önem arz ettiğini belirtti.