Her Gün Bal Ve Tarçın Yediğinizde Vüdunuza Neler Olur? Faydalarını Görünce Çok Şaşıracaksınız!

Her Gün Bal Ve Tarçın Yediğinizde Vüdunuza Neler Olur? Faydalarını Görünce Çok Şaşıracaksınız!

Bal ve tarçın karışımının vücudunuza ne kadar yardımcı olabileceğine şaşıracaksınız. İşte her gün bal ve tarçın yediğinizde vücüdunuza bu faydaları sağlamış olursunuz.

Bal, neyse ki dünyanın çoğu ülkesinde mevcuttur. Balı tek başına yemenin gerçekten lezzetli olmasının yanı sıra zaten pek çok faydası var, ancak faydaları, vücuda kendi faydaları olan tarçın gibi diğer gıdalarla birleştirildiğinde daha da iyi. Balın tatlı olmasına rağmen, doğru miktarda tüketildiğinde şeker hastalarına bile zararı yoktur. Tarçın da uzun yıllardır farklı topluluklar tarafından çeşitli tedaviler için kullanılan bir baharattır. İşte bal ve tarçın yemenin birçok faydasından bazıları.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİR

Balın tüketilmesi, antikor üretimini uyarmaya yardımcı olur. Bu antikorlar, sırayla, bağışıklık tepkilerini arttırır. Bal, vücudun yaraları onarmasına yardımcı olan immünomodülatör özellikler içerir. Altın sıvıdaki enzimler, tümörlerin önlenmesine yardımcı olur. Bal, özellikle çocuklar söz konusu olduğunda öksürüğü tedavi eder. Aynı zamanda daha yaygın olan soğuk algınlığı ve zayıf bağışıklık sistemi ile ilişkili diğer hastalıkları da tedavi eder. Tarçının içerdiği sinnamaldehit de hastalıkları önler. Bu kombinasyon viral ve bakteriyel saldırılara karşı korur. Bunun nedeni balın vitamin ve demir açısından çok zengin olmasıdır.

KALP HASTALIKLARINI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR

Bal, kardiyovasküler hastalıkların tedavisi söz konusu olduğunda çok yardımcı olan galangin, guersetin ve akasetin gibi polifenollerle doludur. Düzensiz kalp ritmini azaltır. Aslında, kalp atışını güçlendirir. Tarçın, kalp hastalıklarının önlenmesinde vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidan bileşikleri içerir. Normalde öğün aralarında kullanılması bile yağdan zengin gıdaları yemenin etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Daha önce bir atak geçirmiş olsanız bile, bal ve tarçın kombinasyonu gelecekteki atakları uzak tutabilir.

1-003.jpg

CİLT ENFEKSİYONLARINI TEDAVİ EDİN

Bal ve tarçın karışımı, kepek, tinea, sebore ve sedef hastalığı gibi cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı olur. Balın bileşenleri dermatolojide değişikliğe neden olan mikroplara karşı savaşabilir. Karışım ayrıca sivilcelerin iyileşmesine de yardımcı olur. Tarçın, yaşlanma sürecini yavaşlatmada yararlı olan kolajen biyosentezini kolaylaştırır. Anti-inflamatuar özellikleri skleroderma tedavisinde yardımcı olur. Bu karışım ayrıca egzama, saçkıran ve diğer cilt enfeksiyonlarının tedavisinde de yardımcı olur. Bu macunu sivilcelere uygulamak da çok faydalıdır. En iyi sonucu almak için sadece gece boyunca uygulayın ve ertesi sabah biraz ılık su kullanarak yüzünüzü yıkayın. Bunu iki hafta boyunca yapmak cildiniz için harikalar yaratacaktır.

İLTİHAP VE ARTRİT TEDAVİSİNE YARDIMCI OLUR

Bal ve tarçın karışımı, iltihaplanma tedavisinde yardımcı olan flavonoidler ve antioksidanlar açısından zengindir. Artrit tedavisinde yardımcı olur ve gerekli olan tek şey etkilenen bölgeye uygulamanızdır. Ayrıca yaşa bağlı iltihaplı durumların ve kolon iltihabının tedavisinde de yardımcı olabilir. Günlük alındığında, en kronik artrit vakaları bile tedavi edilebilir.

DİYABETE İYİ GELİR

Araştırmalara göre, diyetinize bal dahil etmek, diyabet hastalarının vücut ağırlığını azaltmalarına yardımcı olur. Bal, anti-diyabetik ilaçlarla birlikte alındığında glisemik kontrolün düzelmesine, diyabetik ayak ülseri gibi diyabetik yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Sadece şeker hastalığı için bal kullanırken dikkatli olmak gerekir. Karışımda bulunan tarçın, tip 2 diyabetle ilişkili risk faktörlerini azaltır. Tarçın ayrıca yemek sonrası kan şekeri düzeylerini düşürür.

2-003.jpg

MESANE ENFEKSİYONLARININ TEDAVİSİNDE DE YARDIMCI OLUR

Bu karışımda bulunan bal, bazı mesane kanseri hücre dizilerinin büyümesinin önlenmesine yardımcı olan etkili bir ajan görevi görür. Manuka balı özellikle idrar yolu enfeksiyonlarıyla savaşır. Balın antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bilinmektedir, bu yüzden bu konuda çok etkilidir. Tarçın, idrar yolu enfeksiyonuna yol açan bakterilerin baskılanmasından sorumludur. Bu karışım genellikle mesanedeki mikropları yok eder.

HAZIMSIZLIK VE DİĞER MİDE SORUNLARININ TEDAVİSİNE YARDIMCI OLUR

Bal, eski günlerden beri hazımsızlık ve diğer gastrointestinal problemlerin tedavisinde kullanılmıştır. Sindirim sisteminizin zarlarını yatıştırdığı bilinmektedir. Size çok fazla enerji sağlar, kolayca emilir ve ayrıca genel olarak çok az sindirim çalışması gerektirir. Balın hazımsızlığın başlıca nedeni olduğu bilinen Helicobacter Pylori'nin büyümesini durdurduğu bilinmektedir. Bal ayrıca sindirim sularının salgılanmasına ve bağırsak bakterilerinin gelişmesine yardımcı olur ve bu da potansiyel mide problemlerini önler. Ülseriniz varsa Manuka balı da sizin için iyidir. Tarçın mide ekşimesini, mide kramplarını giderir, mide sıcaklığını düşürür ve gazı azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN