Her Gün Bir Bardak Suyla Tüketin! Sakın Kabuğunu Soymayın: Cildinizi Tazeler Kabızlığı Bitirir

Her Gün Bir Bardak Suyla Tüketin! Sakın Kabuğunu Soymayın: Cildinizi Tazeler Kabızlığı Bitirir

Yaz aylarının vazgeçilmesi incir tadıyla damaklara şenlik oluyor. Hem içeriğindeki vitaminlerle hem de cilde verdiği etkiyle tam bir ifa kaynağı. Uzmanlar genellikle kabuğu ile birlikte tüketilmesini öneriyor. Düzenli olarak tüketirseniz an şekerini düzenler, kabızlığı bitirir ve kilo vermenizi bile sağlar. Ancak tükettikten sonra mutlaka bir bardak su için. Etkisini görünce şok olacaksınız...

Serinletici özelliği ile yaz aylarının vazgeçilmesi olan bu meyve A, E vitaminleri ve sağlık için oldukça faydalı. Aynı zamanda içerisinde bulundurduğu antioksidan ile bağırsakları temizler. Günde mutlaka 1 tane tüketin ve üstüne su içerek etkisine bakın. İlk başlarda net olarak görülmez ama bir hafta sonra etkisini görünce şok olacaksınız. İşte hem cildinize hem de sağlığınıza iyi gelecek o meyve...

DİYET YAPARKEN TÜKETMEYİN

Uzmanlar incirin kan şekerini hızlı yükselten ve yine hızlıca düşüren bir meyve olduğunu belirtiyor. Bundan dolayı çabuk açıktırmaya sebep olabilir. Ayrıca diyabet hastalığınız varsa, ani kan şekeri yükselmelerine sebep olacağı için diyabet kontrolünü zorlaştırabiliyor. Dolayısıyla bu semptomları önlemek için yanında ceviz, badem veya süt gibi protein içerikli gıdalar tüketmenizde fayda var.

a4-2.jpg

İNCİR TÜKETMENİN FAYDALARI

SİNİDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

İçeriğinde bulunan lifler sayesinde incir, bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin besin kaynağıdır. Bu etkisiyle bağırsak hareketliliğini artırarak; sindirim sağlığını iyileştirmeye, dışkıyı yumuşatmaya, kabızlığı azaltmaya, gaz ve şişkinlik gibi şikayetlerin giderilmesine katkı sağlıyor. Sağlıklı bir yetişkinin günde en az 25 gram diyet lifi tüketmesi gerekiyor. Günde iki porsiyon incir yenildiğinde bu miktarın yaklaşık yüzde 20’si karşılanabiliyor.

TÜM VÜCUDUN EKSİKSİZ ÇALIŞMASINI SAĞLAR

Bir adet incirde tam 175 mg potasyum vardır. Potosyum vücudumuzdaki tüm sistemlerin eksiksiz çalışmasını sağlayan bir mineraldir. Potasyum mineralinin beslenme yoluyla yeterli miktarlarda alınması, damar içi basıncını azaltarak böbreklerdeki süzme hızını artırabiliyor. Bu sayede yüksek tansiyon hastalığı olarak da bilinen hipertansiyonun dengelenmesine yardımcı olabiliyor.

a6-5.jpg

CİLDİ YENİLER VE KORUR

Araştırmalarda incir özünün içesinde bulundurduğu meyve kombinasyonlarının cilt hücreleri üzerinde antioksidan etki gösterdiği ve bu sayede kolajen yıkımını azaltarak cilt yenilenmesini desteklediği tespit edilmiş. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, “Bu anlamda daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, günde bir porsiyon incir daha parlak bir cilde sahip olmanıza katkı sağlar diyebiliriz” bilgisini veriyor.

a1-19.jpg

İNCİR KABIZLIĞA İYİ GELİYOR MU?

Kabızlık problemi yaşıyorsanız, bir adet incir yedikten sonra bir bardak su içmeyi alışkanlık edinin. İncirden alacağınız posa, yeteri kadar suyla birlikte tüketildiğinde bağırsak hareketlerini artırarak kabızlık probleminin çözülmesine katkı sağlıyor. Bu sayede bağırsak hareketleriniz hızlanıyor. Kan şekerinizin yükselmemesi için incirin yanında ceviz, badem, süt veya yoğurt tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN