Her Gün Tükettiğimiz Bu Yiyeceklerin Zararlarını Duyunca Şok Olacaksınız! Böbrekleri Çürütüp Vücudu İflas Ettiriyor

Her Gün Tükettiğimiz Bu Yiyeceklerin Zararlarını Duyunca Şok Olacaksınız! Böbrekleri Çürütüp Vücudu İflas Ettiriyor

Vücudumuzun en önemli organlarından olan böbrek, kan basıncını düzenlemede ve kanın oluşumunda en önemli faktörlerden biridir. Çoğu kişi böbreğin bu kritik rolünü bilmez ancak vücut için çok değerledir. Aynı zamanda birçok hormonu da koruyan böbrekler, bizi ayakta tutan en önemli organdır. Ancak yediğimiz bazı besinler böbreklerin çalışmasını engeller hatta zarar verir. Peki böbreklere zarar veren besinler hangileridir? İşte haberimizin detayları...

Koşmak, zıplamak ya da gülmek. Bizim açımızdan ne kadar kolay hareketler dimi. Ancak vücut bu işlevler için aynı anda birçok organı çalıştırır. Bunlardan biri olan böbrek, tüm vücudu kimyasal dengede tutmak için çalışır. Ama günlük hayatta tükettiğimiz bası besinler çalışmasına engel olur. Peki bu besinler neler?

BÖBREKLERE HANGİ BESİNLER ZARAR VERİR?

Böbrekler vücut içerisinde dolaşan yararlı ve zararlı maddeleri düzenlemesine katkıda bulunur. Vücudun bir makine gibi çalışması için çok sıkı parametreler içinde tutar. Bu olaya da böbrek fonksiyonu denir. Peki böbreklere hangi besinler zarar verir?

a1-33.jpg

İŞLENMİŞ ETLERE DİKKAT

Böbreklerin en büyük düşmanı işlenmiş etlerdir. Bunlar genelde pastırma, sosis, sosisli sandviç, şarküteri eti ve burger köftesi gibi işlenmiş etlerdir. İçerik olarak sodyum ve hayvansal kaynaklı protein açısında bol bulunur.

a2-15.jpg

Düzenli olarak günde 2 bin 300 miligramdan fazla sodyum alımı kan basıncını artırır ve böbreklere zarar verilmesine neden olur. Yapılan son araştırmalarda ne kadar çok hayvansal protein tüketirsek böbrek hastalığının ilerleme hızı o kadar artar.

HAZIR ÇORBALARDAN UZAK DURUN

Özellikle bizim kültürümüzde çorba önemli bir yere sahiptir. Her yemek öncesi tüketilen çorbalar soğuk algınlığına bire bir. Ancak hazır çorbaları sakın tüketmeyin.

a3-9.jpg

Soğuk algınlığına şifa olan çorbalar içerisinde bol miktarda tuz bulundurur. Buda böbreklere zarar verir.

DONDURULMUŞ YİYECEKLER KANSERE DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Böbreklere en çok zarar veren besinlerin başında ise dondurulmuş yiyecekler geliyor. Yoğun bir şekilde işlenen bu yiyecekler, mikrodalgalarda ısıtılınca kansere davetiye çıkartıyor.

KIZARTILMIŞ ÜRÜNLER

Böbreklere zarar veren bir diğer ürün ise kızartılmış yiyeceklerdir. Özellikle patates kızartması gibi ürünlerden kaçının.

a5-2.jpg

SOYA SOSU

Yüksek sodyum içeriği ile böbreklere fazlasıyla zarar veren soya sosundan uzak durun. Eğer kullanmak zorundaysanız yemeklere bir kaşıktan az atın.

a8-1.jpg

MAYONEZ

Mayonez kilo vermek isteyenlerin korkulu rüyasıdır. Bir yemek kaşığı mayonezin içerisinde 103 kalori vardır. Sodyum açısından da yüksek değere sahip olan mayonez, doymuş yağla böbreklere aşırı zarar verir. Piyasada daha düşük kalorili ve yağsız mayonezler bulunur, ancak bunlar genellikle sodyum ve şeker bakımından daha yüksektir ve başka katkı maddeleri içerebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN