Her sabah bilmeden yaptığınız bu 10 şey kilo almanıza neden oluyor

Her sabah bilmeden yaptığınız bu 10 şey kilo almanıza neden oluyor

Telefonumuzun yada çalar saatimizin alarm sesi ile yeni bir güne uyanırız. Güne zinde ve enerjik başlamanın iyi bir gece uykusundan ve kahvaltıdan da geçtiğini biliriz. Peki her sabah bilmeden yaptığınız şeylerin aslında sizin kilo almanıza sebep olduğunu biliyor muydunuz?

Sağlıklı bir yaşam tarzı ve güzel bir figür söz konusu olduğunda, herkes sağlıklı beslenmenin ve yeterince egzersiz yapmanın önemli olduğunu bilir. Güne doğru başlarsanız , sağlığınız ve vücudunuz için neler yaptığını fark edeceksiniz. Kesinlikle denemeye değer!

İşte sabah alışkanlıkları söz konusu olduğunda yapılması ve yapılmaması gerekenler:

basliksiz-2.jpg

1. Uyku

Sağlıklı bir yaşam için yeterince uyumak önemlidir, ancak çok uyumak sizin için kötüdür. Tembel cumartesinizde öğleden sonra 1'e kadar yatakta kalmamak daha iyidir. Çok fazla uyku diyabet ve kalp problemleri riskinizi artırır. Ayrıca, bu 'erteleme' düğmesine çok sık basarsanız acele etmeniz gerekecek, bu da kahvaltıyı atlamanız gerektiği anlamına geliyor.

2. Kahvaltı

Ve kahvaltı güne başlamak için çok önemlidir! Kahvaltıyı atlayarak metabolizmanıza hak etmediği bir tekme atmış oluyorsunuz ve vücudunuzu pek çok faydadan mahrum bırakmış oluyorsunuz. Kahvaltı yapmak vücudunuzdaki stres hormonlarının miktarını azaltır ve güne bol enerjiyle başlamanızı sağlar. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi ve cipsleri ve bisküvileri bir kenara bırakmayı çok kolaylaştırır.

3. Kendinizi tartın

Görünüşe göre, kendinizi günlük olarak tarttığınızda daha az kilo alacaksınız. Obezite Dergisi, sabahları kendilerini tartanların (tuvalete gittikten sonra) genellikle yapmayanlara göre daha fazla kilo verdiğini gösteren bir araştırma yaptı. Bu, çok fazla kuvvet antrenmanı yaptığınızda da işe yaramaz, çünkü kaslar yağdan daha ağırdır. Bu, aslında daha ince hale gelirken kilo alabileceğiniz anlamına gelir.

2020-09-2509-07-56-358-belirli-bir-uyku-duzeni.jpeg

4. Telefon

Her sabah hemen telefonunu eline alır mısın? O zaman zaten güne yanlış başlıyorsun çünkü orada gördüğün onca şey seni strese sokuyor. Bu zamanı kahvaltı masasında daha rahat bir şekilde uyanmak için kullanmak çok daha iyidir.

5. Giysiler

O güzel kalem etek veya inanılmaz yüksek topuklu ayakkabılar harika görünebilir, ancak çok rahat değiller. Bu, öğle tatilinde yürüyüş yapmanızı veya asansör yerine merdiven çıkmanızı engelleyebilir. Bu kıyafetleri giymek istiyorsanız, her zaman yanınıza bir çift düz ayakkabı almayı düşünebilirsiniz.

6. Ekmek

Sabahları sadece bir dilim ekmek ya da tost yemek çok kolaydır, ancak bunlar doğru karbonhidratlar değildir ve kilo almanıza neden olurlar. Ekmeğinizi yulaf ezmesi veya yoğurt veya meyve ile değiştirin.

basliksiz-3.jpg

7. Meditasyon yapın

Sabah meditasyon yapmayı deneyin! Kulağa biraz fazla gelebilir, ancak stres seviyenizi düşürme konusunda yüklere yardımcı olabilir. Oturun ve bir süre sakince nefes alıp verin. Ayrıca rahatlatıcı bir müzik koymanıza da yardımcı olabilir.

8. Vücut germe

Uyandığınızda vücudunuzu yavaş yavaş gerin . Bunu eşit ve sakin bir şekilde yaptığınızdan emin olun. Enerji seviyenizi çok artıracak!

9. Perdeleri açın

Pek çok insan güne perdeleri kapalıyken hazırlanır ve bu onların rahat bir şekilde uyanmalarına izin vermez. Tabii ki, mahremiyet meselesi olabilir: Hazırlanırken komşularınız size bakıyorsa, banyoda giyinmek veya pencereden uzakta giyinmek iyi bir fikir olabilir.

10. Su

O kadar çok istediğiniz ilk kahveyi içmeden önce büyük bir bardak su için. Vücudunuzdaki şeyleri dengede tutmaya yardımcı olur ve ona doğru başlangıcı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN