Hindistan cevizinin gizli etkileri neler? İşte öğrenince çok şaşıracağınız inanılmaz faydaları

Hindistan cevizinin gizli etkileri neler? İşte öğrenince çok şaşıracağınız inanılmaz faydaları

Hindistan cevizi, dünyanın en sevilen meyveleri arasındadır. Genellikle tropik bölgelere ekilir, insanların elde ettiği muazzam besinsel faydaları vardır. Aynı zamanda en sağlıklı meyvelerin başında gelir.

Hindistan cevizi pek çok şekilde kullanılıyor. Bu tropikal meyvenin sunabileceği bazı büyük avantajlar vardır.

Hindistan cevizi enfeksiyonları gidermeye yardımcı olan anti-mikrobiyal etkilerle doludur. Ayrıca hindistan cevizi suyu, elektrolitlerin mükemmel şekilde yenilenmesiyle vücudu nemli tutar. Diğer yandan hindistan cevizi posası yüksek seviyede orta zincirli yağ asitlerine (MCFA) sahip olduğundan, kolayca sindirilebilir ve sporcularda güç ve dayanıklılığı artırır. İşte hindistan cevizinin 6 inanılmaz faydası.

1-001.jpg

DİŞ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRME

Hindistan cevizinde bulunan MCFA'lar, dişlerdeki enfeksiyonları ve boşlukları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca ağızdaki kötü bakterileri yok ederek dişlerin güçlü kalmasına ve kötü ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hedefliyorsanız, hindistan cevizi kesin atış sonuçları ile işe yarar. Bu meyve doymuş yağlar içerir ancak zararlı değildir ve kolesterolü kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Doktorlar, inatçı göbek yağından kurtulmaya yardımcı olmak için kurutulmuş hindistan cevizi özünden elde edilen saf hindistan cevizi yağını kullanmanızı önerir.

KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ KONTROL ETMEK

Hindistan cevizi karbonhidratlarda çok düşüktür ve bol miktarda amino asit, yağ ve lif yardımıyla kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur. Yüksek lifi nedeniyle hindistan cevizi, sindirime yardımcı olur ve kan şekerini düşük tutarak insülin direncini artırır.

2.jpg

GÜCÜ VE DAYANIKLILIĞI ARTIRIR

Hindistan cevizindeki MCFA'lar kolayca sindirilir, orta zincirli trigliseritler olarak bilinen lipitlerin sporcularda ve fitness tutkunlarında güç ve dayanıklılığı artırmaya yardımcı olur.

ENFEKSİYONLARDAN KORUR

Manganez, bakır ve demir ile yüklü olması, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna ve sağlığına yardımcı olur. Ayrıca, hücrelerin enfeksiyonlardan korunmasına yardımcı olan bir antioksidan olan selenyumda da yüksektir.

VÜCUDU NEMLENDİRİR

Hindistan cevizi suyu besin açısından yüksektir ve yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında, ter şeklinde çok fazla vücut tuzu kaybettiğimizde, hindistan cevizi suyu, tüm organların düzgün çalışmasına yardımcı olan elektrolitlerin yenilenmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN