İltihaplı Diş Etleri Düşündüğünüzden Daha Tehlikeli Olabilir

İltihaplı Diş Etleri Düşündüğünüzden Daha Tehlikeli Olabilir

Her sabah ve akşam aynı ritüeli yapıyoruz. Özenle dişlerimizi fırçalarız. Yine de eğer kendimize karşı dürüst olursak genellikle atlanan önemli bir kısım var. Diş etleri! Ağzınızın bu kısmına dokunmadan mı bırakıyorsunuz? Bu düşündüğünüzden daha tehlikeli olabilir...

Diş etlerinde iltihaplanmaya; ağız ve diş bakımına yeterli özenin gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklar neden olabilir. Genelde oluştuğu bölgeye bağlı olarak yemek yeme ve ağzın hareket ettirilmesi sırasında zorluklar yaşanmasına neden olabilir. Diş eti iltihabı bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle oluşur. Ayrıca iltihabın yoğunluğuna ya da kaynağına göre ağrı yaşanması da muhtemeldir. Ancak iltihabın büyük olması ve ortalama 5 günden fazla sürmesi uzman bir hekime başvurulmasını gerektirir. Çünkü tedavi edilmeyen diş eti iltihapları oldukça ciddi bir durum olarak görülen diş kaybına neden olabilir. Diş eti iltihabında diş kaybı gibi sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına uzman bir hekime başvurmak ve bir an önce tedavi sürecine dahil olmak gerekir.

1200x627-dis-koku-iltihabi-nelere-yol-acar-1565171735010-1200x720.jpeg

İLTİHAPLI DİŞ ETLERİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDEN DAHA TEHLİKELİ OLABİLİR

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30 ila 45'i, kardiyovasküler hastalığın ana nedeni olan yüksek tansiyondan muzdariptir. Diş etlerinde iltihaplanma da önemli bir sorundur. Dünya nüfusunun tahminen yüzde ellisi kötü diş eti bakımından etkileniyor ve araştırmacılar uzun süredir yüksek tansiyon ile diş eti hastalığı arasında bir bağlantı olabileceğinden şüpheleniyorlar.

DİŞ ETİ HASTALIĞININ CİDDİ SONUÇLARI OLABİLİR

İngiliz araştırmacılar, çeşitli test deneklerinde kan basıncı seviyelerini araştırdı. Sonuçlar, diş eti hastalığı olan hastalarda ortalama kan basıncının, diş eti hastalığı olmayan kişilere göre 4,5 mmHg daha yüksek olduğunu ortaya koydu. “Farklar göz ardı edilemez. Kan basıncında ortalama 5 mmHg artış, kalp krizi veya felçten ölme riskinin yüzde 25 artmasıyla bağlantılıdır” diye açıklama yaptılar.

basliksiz-5.jpg

DİŞ İLTİHABINIZ VARSA ERTELEMEYİN

Analiz, iltihaplı diş etleri olan kişilerin sıklıkla yüksek tansiyona sahip olduğunu ortaya çıkardığından, bunun anlamı, kardiyovasküler hastalıkların mevcut veya yakın olduğu olabilir. Ancak diş eti hastalığının kan basıncının yükselmesine neden olduğu kesin olarak kanıtlanamamıştır. Artan kan basıncının nedenleri ve kesin nedenleri nelerdir? Araştırmacıların buna kesin bir cevabı yok. Uzman araştırmacılara göre, daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Diş eti hastalığından etkilendiniz mi? Emin olmak için dişçiden randevu alın ve her zaman önlemin tedaviden daha iyi olduğunu unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN