İranlı Medikal Estetik Doktorları İstanbul’da toplandı

İranlı Medikal Estetik Doktorları İstanbul’da toplandı

Kepçe kulak estetiği ile ilgili geliştirdiği teknik ile dünya tıp literatüründe yer alan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ercan Cihandide, davet edildiği toplantıda İranlı Medikal Estetik doktorlarına, son yıllarda oldukça fazla kullanılan yüze dolgu uygulaması ile ilgili eğitim verdi.

Cihandide, yöntemin yaygın kullanımıyla birlikte hataların da arttığını belirterek yanlış uygulamaların istenmeyen sonuçlar doğuracağının altını çizdi. Toplantıya katılan 30 İranlı doktora yüz anatomisi, tehlikeli alanlar, enjeksiyon teknikleri, dolgunun nerede, nasıl, ne zaman kullanılması gerektiğiyle ilgili yaptığı teorik sunumun ardından anlattıklarını kliniğinde uygulamalı olarak da gösteren Cihandide, işin püf noktalarını anlattı.

Cihandide’den uyarılar:

Fazla miktarda dolgu daha iyi sonuç demek değildir. Doğru miktarda, doğru derinliğe verilen dolgu güzel ve doğal sonucu ortaya çıkaracaktır.

Her bölgenin dolgu miktarı ihtiyacı ayrı olduğu gibi, kullanılacak dolgu modeli ve kalınlığı da ayrıdır. Bu nedenle yanakta kullanılan dolgunun kalanını dudakta kullanalım demek doğru bir şey olmamakla birlikte kullanılırsa yan etki ve sıkıntıları da yanında getirecektir.

Dolgu uygulamaları ile özellikle çok kuvvetli immün sistem uyarıcısı olan covid aşılarını olma tarihi arasında en az 2 haftalık bir süre olması tercih edilmelidir.

OP. DR. ERCAN CİHANDİDE HAKKINDA

1977 İstanbul doğumlu Dr. Ercan Cihandide, 1995 yılında Koç Özel Lisesi ve 2001 yılında Marmara Üni. Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2009’da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasını tamamladı.,

İngiltere’de baş, boyun, meme konularında, Amerika’da yüz cerrahisi ve kraniomaksillofasyal cerrahi konularında çalışmalarda bulundu.
Kepçe kulak onarımı için geliştirdiği “Cihandide Tekniği” ile dünya tıp literatüründe yerini aldı.

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği (ASPS), Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS), Türk Estetik Plastik Cerrahi Derneği (EPCD), Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD), Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği ve Türk Yara Bakımı Derneği üyesidir. Fransız Perfectha Dolguları’nın hem ulusal hem uluslararası eğitmenliğini yapmaktadır. 2015 senesinde kurduğu Yuniq Clinic Estetik ve Saç Ekim Merkezi’nin medikal direktörlüğünü yürütmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN