Kabuğunu Soymadan Ye... Üzerine Su İç Mucizeyi Anında Hisset! Nelere İyi Geldiğini Öğrenince Pazara Koşacaksınız...

Kabuğunu Soymadan Ye... Üzerine Su İç Mucizeyi Anında Hisset! Nelere İyi Geldiğini Öğrenince Pazara Koşacaksınız...

İncirin doğal tatlılığı, onu pişirme ve yemek pişirmede şekerin yerini almak için kullanılabilecek bir tatlandırıcı yapar. Ya da sağlıklı bir atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Bu küçük doğal mucize meyvenin ne kadar sağlık yararı içerdiği gerçekten şaşırtıcı. İncirin faydalarını öğrenmeye hazır mısınız?

İncir ağacının lezzetli meyvesi olan incir, Orta Doğu ve Akdeniz'e özgüdür ve insanlar yüzyıllardır incir yiyor ve hakkında araştırmalar yapıyor. İncir ağacının incir adı verilen küçük gözyaşı damlası şeklindeki meyveler, içinde pembe tatlı eti olan yenilebilir mor veya yeşil kabuklara sahiptir. Tüm meyveyi yıl boyunca taze veya kurutulmuş olarak yiyebilirsiniz.

SÜPER BESLEYİCİ İNCİRDE YOK YOK

İncir, diyetisyenlere göre doğal şekerler, vitaminler, mineraller ve çözünür lif bakımından yüksektir. İncir ayrıca hepsi genel sağlığa katkıda bulunan mükemmel bir kalsiyum, bakır, magnezyum, demir ve A, K ve B6 vitaminleri kaynağıdır. Yüksek fenolik asitler ve flavonoidler - antioksidanlar - incir, serbest radikal stres faktörlerinden hücre hasarını önlemeye veya en aza indirmeye yardımcı olabilir. İncir doğal şekerler içerirken, taze olanlar kuru şekerden çok daha azını içerir. İncir kurutuldukça şeker oranı yükselir.

incir.jpg

İNCİR DOĞAL BİR TANSİYON VE KOLESTEROL DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR

İncirler, beslenme uzmanlarına göre kan basıncınızı iyileştirebilir ve kan yağ düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir ve bu, kalp hastalığı riskinizi azaltabilir. İncir özlerinin antihipertansif (kan basıncı) ve kardiyoinhibitör faydalarını değerlendiren bir çalışma , sıçanların kan basıncını hem yüksek hem de normal seviyelerde azalttığını buldu. Böylece, incirin faydalarının kalorilerden çok daha ağır bastığını ortaya çıkmıştır.

ŞEKER HASTALARININ DOĞAL İLACI İNCİRDE SAKLIDIR

İncir doğal şekerlerde yüksek olsa da aslında şeker hastaları için iyidir. Bunun nedeni, glisemik indekslerinin düşük olması ve 1998'de yapılan bir araştırma , bir ay boyunca kahvaltıda incir yaprağı çayı içen katılımcıların aslında insülin ihtiyaçlarını yüzde 12 oranında azalttığını buldu. Dünya Sağlık Örgütü, insanların diyabet tedavisine yardımcı olmak için incir gibi geleneksel bitkileri kullanmasını tavsiye etti . Ancak, yüksek şeker içeriği nedeniyle, özellikle kuru meyveler, ölçülü olarak tüketilmelidir.

incir-yemek.jpg

İNCİR SİNDİRİM SAĞLIĞINA DA FAYDALIDIR

İncir, kabızlık gibi bağırsak sorunları için doğal bir tedavi olarak kullanılmıştır. Bunun nedeni , diyetisyenlere göre kabızlığı azaltarak ve prebiyotik olarak hizmet ederek bağırsak sağlığını destekleyen çözünür liflerde yüksek olmalarıdır. Kuru incir yemek ayrıca ağrı, şişkinlik ve kabızlığı azaltarak IBS'si olan kişilere yardımcı olabilir.

DAHA SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN İNCİR TÜKETİN

Alerjik dermatitli 45 çocuk üzerinde yapılan bir araştırmaya göre , kuru incir özlerinden yapılan bir kremin hidrokortizonlu krem ​​kullanmaktan daha etkili olduğu bulundu. Ancak beslenme uzmanlarına göre incir özleri, herhangi birinin cildinin daha sağlıklı görünmesine ve hissetmesine yardımcı olabilir, çünkü antioksidanlar kolajen yıkımını azaltır ve kırışıklıkları azaltabilir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN