Kalp sağlığınızı korumak için 10 önemli besin! Bu besinleri tüketenler kalp krizi riskini düşürüyor

Kalp sağlığınızı korumak için 10 önemli besin! Bu besinleri tüketenler kalp krizi riskini düşürüyor

Dengeli bir diyet, kolesterolünüzü ve kan basıncınızı düşürerek ve ayrıca kilo vermenize yardımcı olarak kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Peki kalp sağlığımız için hangi besinleri tüketmeliyiz? İşte tüm ayrıntılar haberimizde...

Besleyici, dengeli bir diyet yemek, kalp hastalığı, kanser ve diğer sağlık sorunları riskinizi azaltmanın en basit ve en etkili yollarından birini sunar. İyi beslenme, çeşitli yiyecekler yemek, belirli yiyecek ve içeceklerin alımını azaltmak ve yediğiniz yiyecek ve kalori miktarını kontrol etmek anlamına gelir. İşte kalp sağlığına iyi gelen o besinler...

kahve-depophotos-1546610.jpg

KAHVE

Diyelim ki dünya çapında sabahları ilk fincan kahve olmadan çalışamayan milyonlarca insandan birisiniz. Kafein içeriği sizi ayağa kaldırırken, kalbinizin daha uzun süre pompalanmasını da sağlayabilir. Daha güçlü bir kalp, tüm vücuda yeterli kan ve oksijen pompalar. Kahve tüketiminizi makul bir seviyede tutmaya çalışın. Günde bir veya iki fincan yeterli olmalıdır.

kizilcik-nedir-faydalari-4-one-cikan.webp

KIZILCIK

İster sos olarak ister meyve suyu olarak sevin, daha sağlıklı bir kalp için diyetinize daha fazla kızılcık eklemeye çalışmalısınız. C vitamini de dahil olmak üzere antioksidan içeriği, kolesterolü yönetilebilir bir seviyede tutmak da dahil olmak üzere uzun vadede kalbiniz için harikalar yaratabilir.

beyaz-incirin-faydalari-nelerdir-hangi-hastaliklara-iyi-gelir-1524925849-4104.webp

İNCİR

İncirdeki kalsiyum kan basıncını düzenler ve hatta hipertansiyonu önleyebilir. İçeriğinde sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini ve C,B3, B6, B2, K vitaminlerini içerir ve aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır. Potasyum mineralleri bulundurması ile tansiyon dengesini korur ve böylece kalp sağlığını olumlu etkiler.

603c2d7866a97c3b4b2673ef.webp

KETEN TOHUMU

Fitness bağımlıları, smoothie'lerinde keten tohumlarını karıştırmayı severler. Peki, protein ve lif içeriği bunun nedeni, ancak antioksidanların ve yağ asidinin kan basıncını ve kalp hastalığı riskini düşürebileceğini biliyor muydunuz?

6177b2ea45d2a0b2541d5ea7.webp

KIRMIZI BİBER

Biber baharatı, muhtemelen acı biber yediğimiz zaman heyecanlandığımız için kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan kapsaisin'den gelir! Heyecan ve baharat korkusu, kalplerimizin daha hızlı atmasına neden olabilecek iki duygudur, bu yüzden her iki durumda da bunu bir kazanç olarak görüyoruz!

zencefilin-faydalari-nelerdir.jpg

ZENCEFİL

Küçük bir zencefil rendesi, tatlılarınızı gerçekten yeni bir seviyeye yükseltebilir. Ancak bu, başlangıç ​​olarak zencefil yemeyi sevdiğinizi varsayar. Bunu yaparsanız, zencefilin kalp hastalığını önlediğinin bilindiğini bilmekten memnun olacaksınız. Dünyevi baharatın tam kalp iyileştirici etkilerinin tadını çıkarmak için kendi taze zencefilinizi rendeleyin.

maxresdefault.jpg

GREYFURT

Diyet yapan herkes muhtemelen kahvaltıda greyfurt yemeyi denemiştir. Greyfurttaki C vitamini içeriğinin cildiniz, zihniniz ve kalbiniz için ne kadar faydalı olabileceğini bilmiyor olabilirsiniz. Greyfurt aslında arteriyel plakta parçalanarak kan basıncını iyileştirebilir ve kalp hastalığını uzak tutabilir.

yesil-cay-nasil-saklanir-yesil-cay-ne-kadar-surede-bozuluryesil-cay-dolapta-kac-gun-saklanir-1638268114-7909.webp

YEŞİL ÇAY

Kahve bağımlılığınızı değiştirmek için düşük kafeinli bir içecek arıyorsanız, bunun yerine çay içmeyi deneyin. Siyah çaydan daha az kafein içerir ve arterlerimizde plak oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından zengindir. Yeşil çayın tüm etkilerini elde etmek için biraz balla içebilirsiniz.

barbunya-fasulyesi-nedir-iceriginde-neler-vardir-faydalari-nelerdir.png

BARBUNYA

Barbunya, kan basıncını düşük tutmada çok önemli bir rol oynayabilen K1 vitamini içerir. Kalp krizi gibi kalp ile ilişkili hastalıklarla savaşmasına ve güçlü bir kalbin korunmasına yardımcı olur.

1200x627-kivinin-faydalari-nelerdir-kivinin-zararlari-var-mi-kivinin-besin-degeri-nedir-kivi-kac-kalori-1641196104629.jpeg

KİVİ

Kivi, B, C ve E vitaminlerinin yanı sıra magnezyum ve potasyumla dolu tüylü meyvelerdir. Bu besinler ve antioksidanlar birlikte kan basıncını düzenleyebilir, kan pıhtılarının oluşma riskini azaltarak daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü bir kalbe yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN