Kanalizasyondan Çıktı Panik Yarattı! Canlı Virüs, Ülkede 'Ulusal Durum' İlan Ettirdi

Kanalizasyondan Çıktı Panik Yarattı! Canlı Virüs, Ülkede 'Ulusal Durum' İlan Ettirdi

Düzenli olarak İngiltere'de kanalizasyondan örnek alarak inceleyen İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) Londra'dan alınan örneklerde canlı virüs tespit edildiğini açıkladı. Kanalizasyondan Çıkan Virüs Panik Yarattı! Canlı Virüs nedeniyle Ülkede 'Ulusal Durum' İlan Edildi.

Özellikle pandemi sonrası İngiltere'de şehir kanalizasyonlarından düzenli olarak örnek alınıyor ve virüs taraması yapılıyor. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), bu hafta başı Londra'dan aldıkları kanalizasyon örneğinden canlı virüs çıktığını duyurdu. Yeni bir salgın endişesi ile panikleyen İngiliz hükümeti ülkede 'Ulusal Durum' ilan etti.

KANALİZASYONDAN ÇIKTI İNGİLTERE'DE ULUSAL DURUM İLAN EDİLDİ

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), tarafından yapılan açıklamada İngiltere'nin başkenti Londra'dan toplanan atık su örneklerinde çocuk felcine neden olan canlı virüs tespit edildi.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), kuzey ve doğu Londra'daki kanalizasyon örneklerinde bulunan çocuk felci virüsünün canlı olduğunu açıkladı. Canlı çocuk felci virüsünün yakın tarihte Londra'ya gelen birisi tarafından taşındığını belirten İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiliz hükümetinin çocuk felci virüsünü Londra'ya getiren kişinin tespit edilmesi için çalışma başlatmasını istedi.

kanalizasyon-numune.jpg

ÇOCUK FELCİ VİRÜSÜ İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRDI

Londra'da tespit edilen canlı çocuk felci virüsü nedeniyle İngiliz hükümeti ülke genelinde kırmızı alarma geçildiğini duyurdu. Ayrıca İngiltere de acil soruşturma başlatıldı.

ocuk-felci.jpg

ANNE BABALARA ÇOCUKLARINIZA DİKKAT EDİN UYARISI YAPILDI

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) ve İngiliz hükümeti yetkililer yaptıkları açıklamalarda canlı çocuk felci virüsü tespit edildiğini ama riskin şimdilik düşük olduğu söylediler. Ayrıca ebeveynlere çocuklarının çocuk felci hastalığına karşı tam olarak aşılandığından emin olmaları uyarısında bulunuldu.

ocuk-felci-001.jpg

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NE BİLDİRİP "ULUSAL DURUM" İLAN ETTİLER

İngiliz sağlık yetkilileri ve İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Londra'da şehir kanalizasyonunda canlı çocuk felci virüsünün tespit edildiğini Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bildirdi. Canlı çocuk felci virüsü tespit edilmesi üzerine İngiltere'de "ulusal durum" ilan edildi. Kanalizasyonda canlı çocuk felci bulunan İngiltere'de şu ana kadar her hangi bir çocuk felci vakası tespit edilmediği de açıklandı. Aileler çocuk felcine karşı çocuklarının aşılarının tam olup olmadığının tespit edilmesi için hastanelere akın etti. Çocuk felci aşısı tam olan çocuklar çocuk felci riski taşımıyorlar.

Sizce de tarihe gömüldü sanılan çocuk felci dünyanın yeni kabusu olabilir mi? Yeni pandemi dünyaya Londra şehir kanalizasyonundan mı yayılacak?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN