Kansere Karşı Koruyor Vücudu 20 Yaş Gençleştiriyor! Her Gün Bir Tutam Tüketin Faydasını Görünce İnanamayacaksınız

Kansere Karşı Koruyor Vücudu 20 Yaş Gençleştiriyor! Her Gün Bir Tutam Tüketin Faydasını Görünce İnanamayacaksınız

Daha genç görünmek isteyenler bu bitkinin faydalarını duyunca inanamayacaksınız. Birçok kişi tarafından tadını farklı bulduğu ve sevenin bir daha asla vazgeçemediği bu bitki sizi tam 20 yaş gençleştiriyor. Metabolizmayı hızlandıran ve kan akışını düzenleyen kişnişin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Hem yemeklerde hem de salatalarda kullanılan kişnişin, faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde bulundurduğu vitaminlerle metabolizmayı hızlandıran bu bitki, tüm vücudunuzu yeniden canlandıracak. Ancak kişnişi tüketmenin püf noktaları bulunmakta. İşte vücudunuzu 20 yaş gençleştirecek, enerjinize enerji katacak kişnişin faydaları...

KALP HASTALIKLARINA KARŞI SAVAŞIYOR

Dünya genelinde çoğu ölüm nedeni kalp hastalıkları yüzünden gerçekleşir. Ancak kişniş içeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle LDL (kötü) kolesterolü düşürürken HDL (iyi) kolesterolü yükselterek kalp hastalıklarıyla savaşır. Aynı zamanda idrar söktürücü olarak da kullanılan kişniş, yüksek tansiyon oranlarını düşürerek vücudumuzu dengeler.

a2-21.jpg

KALBİ KORUR RİSK FAKTÖRLERİNİ AZALTIR

Kalp hastalıklarını tetikleyen en büyük faktörler ise yüksek kolesterol ve yüksek tansiyondur. Bu bitki engelleyici özelliği sayesinde kalbinizi korur ve risk faktörlerini ortadan kaldırır.

VÜDUNUZU GENÇLEŞTİRİR

Aynı zamanda en iyi antioksidan kaynaklarından biri olan kişniş, yaşlanma sürecini yavaşlatır ve vücudunuzun daha genç görünmesini sağlar. Bu bitki, hücre hasarına neden olan serbest radikalleri temizleyerek yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini yavaşlatmayı sağlar.

a1-40.jpg

Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda kişnişin cildi güneşin zararlı ışınlarından koruduğu ve yaşlanmayı geciktiren özelliğe sahip olduğunu tespit etti.

SİNİR VE STRESİ ALIYOR

Genelde sinirlendiğimiz veya stresli olduğumuz zaman çay ve meditasyona başvururuz. Ancak uzmanlar bir yöntem daha keşfetti, kişniş! Anksiyete semptomlarını azaltmaya yardımcı olarak sakinleştirici bir etkiye sahip olan kişnik, doğal bir anti-anksiyolitik.

KANSER RİSKİNİ SIFIRA İNDİRİYOR

Kişniş tohumları ile pişirilen köftelerde daha düşük heterosiklik amin (HCA) seviyelerine sahip olduğu gösterilmiştir. Normal şartlarda etler, yüksek sıcaklıklarda pişirildiğinde HCA'ların oluşmasına neden olur. Kanser oluşumuyla ilişkili olan bu riskleri ortadan kaldırmak için kişniş kullanılabilir.

a4-4.jpg

DİYABETE KARŞI KORUYUCUDUR

British Journal of Nutrition'da yayınlanan bir araştırma, kişnişin kandaki şeker oranını düşüren ve insülin benzeri bir aktiviteye sahip olduğu görülen bir enzimi uyardığını tespit etti.

Uzmanlar, kişnişin kan şekerini düşürmek üzerindeki o kadar iyi bir etkisi var ki, kan şekeri düşüren ilaç kullananlar ve kan şekeri düşük olan kişilerin, aynı anda kişniş tüketmemeleri konusunda uyarıyorlar. Mutlaka günde bir avuç tüketin ve faydasını görün...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN