Karın Ve Bel Yağını Azaltmak İçin 50 Yaş Üstü Erkekler Ve Menopozdaki Kadınlar İçin İdeal Olan Bu Egzersizlerle Fit Olun

Karın Ve Bel Yağını Azaltmak İçin 50 Yaş Üstü Erkekler Ve Menopozdaki Kadınlar İçin İdeal Olan Bu Egzersizlerle Fit Olun

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte karın ve bel çevresinde biriken yağlar can sıkıcı oluyor. 50 yaş üstü erkekler ve menopoz dönemindeki kadınlar için harika bir egzersiz haberi hazırladık. Bu egzersiz hareketleri ile yaşıtlarınıza meydan okuyacaksınız...

Karın bölgesinde yağ biriktiğinde her zaman bu durum oldukça san sıkıcı olabiliyor. Ancak bizimki arkaya dönük ve çok sevdiğimiz karın altı kaslı dikdörtgenini görmemize izin vermiyor. Yerine geri koymak, normalden daha hacimli bir göbekle, beli de artıran birkaç sarkık rulo ile uğraşmak anlamına gelir. Bu hem sağlık hem de estetik açıdan birçok rahatsızlık yaratabilir, her şeyden önce özgüvenimizi sorgulayabilir. O zaman, bu görünümden kurtulmak, başarılması zor görünse bile yeni hedefimiz olabilir.

Bununla birlikte, iyi bir başlangıç ​​yapanların zaten savaşın yarısı olduğu ve bu haberimizde keşfedeceğimiz egzersizlerin bizim için yapabileceği söyleniyor.

KARIN VE BEL YAĞINI AZALTMAK İÇİN 50 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLER VE MENOPOZDAKİ KADINLAR İÇİN İDEAL OLAN BU EGZERSİZLERLE FİT OLUN

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, bugün kendimizi sadece biraz sağlıklı spora adayacağız. Evde veya parkta herhangi bir alete ihtiyaç duymadan ve dolayısıyla özgür bedene ihtiyaç duymadan kolaylıkla yapabileceğimiz bazı fiziksel egzersizleri göreceğiz.

whatsapp-image-2022-05-18-at-18-27-34.jpeg

1 NUMARALI EGZERSİZ: KELEBEK KRİZİ

Öyleyse, dansçıların tipik kelebek pozunu varsayarak başlayalım. Bacakları bükerek ve yerde karın yukarı yatarak ayakları birleştiriyoruz. Şimdi ellerimizi baş ile ense arasında birleştirip omuzlarımızı kaldıralım, kendimizi olabildiğince yukarı kaldıralım. Bu aşamada boyun gergin kalmalı, çene yüksekte olmalı ve bakış gökyüzüne/tavana dönük olmalıdır. Bu hareket art arda 8-10 kez yapılmalıdır.

basliksiz-29.jpg

2 NUMARALI EGZERSİZ: BACAK SALINCAKLARI

Daima yatarak, kollarımızı vücudun yanlarına uzatırız, böylece eller kalçalara yakın olur. Her iki bacağı da havaya, yerden 3-4 santimetre kaldırıyoruz ve sola ve sağa sallanmasına izin veriyoruz. Bu hareket 10 defa tekrarlanmalıdır.

basliksiz-30.jpg

3 NUMARALI EGZERSİZ: TAHTA

Bu sefer yüzüstü yatalım, dirseklerimizi ve önkollarımızı dayayarak ve parmak uçlarında durarak kalkalım. Vücudun mükemmel bir şekilde hizalanması ve düz olması için bir denge pozisyonu buluyoruz ve biz direnene kadar onu koruyoruz. Alternatif olarak, dizlerimizi dinlendirebilir veya kendimizi iki elim üzerine kaldırabiliriz.

whatsapp-image-2022-05-18-at-18-32-34.jpeg

4 NUMARALI EGZERSİZ: YAN YANA

Son olarak, hala yerde yatarken midemize dönüyoruz ve ayaklarımızı desteklerken dizlerimizi büküyoruz. Kollar ise vücut boyunca uzatılmalıdır. Bu noktada baş ve boynu yukarı kaldırıyoruz, sertleştiriyoruz ve salınımlı hareketler yaparak sağ eli sağ ayağa, sol eli sol ayağa değdiriyoruz. Bu hareket de 10 kez tekrarlanmalıdır.

Ancak, hedefimize %100 ulaşmak için son bir öneri, bir uzman tarafından kişiselleştirilmiş bir şekilde geliştirilen bir diyetin birleştirilmesi olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN